Ал Насър е на колене! Александър Митрович и Ал Хилал засенчиха "невидим" Кристиано Роналдо (ВИДЕО)


Ал Насър е на колене! Александър Митрович и Ал Хилал засенчиха "невидим" Кристиано Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4606 0

Воденият от Кристиано Роналдо отбор на Ал Насър загуби с 0:3 дербито на 15-ия кръг на Саудитската професионална лига от Ал Хилал. Това не бе най-силният двубой на португалеца, който бе засенчен от сръбския голмайстор Александър Митрович, който се отчете с 2 гола днес.

Всички 3 попадения паднаха през втората част в столицата Рияд. Сергей Милинкович-Савич откри в 65-ата минута с глава, а в заключителните минути Александър Митрович се развихри и с два гола оформи крайното 3:0. Ал Хилал пък завърши срещата с човек по-малко, след като Али Ал Булеахи бе изгонен с директен червен картон заради неспортсменско поведение.

Голямата звезда на терена - Кристиано Роналдо, бе почти невидим, тъй като оставаше много често изолиран на фланга. Все пак, той имаше своя момент в края на срещата, когато вкара хубаво попадение с мощно воле, но то бе отменено поради засада. 

Победата на Ал Хилал слага край на уникалната серия от 20 поредни мача без загуба за Ал Насър. Отборът, воден от Роналдо продължава да е на втората позиция в саудитския елит с 34 точки, изоставайки от лидера Ал Хилал, който вече е с 41 пункта в актива си.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута домакините можеха да открият. Салем Ал Далсари се превърна в адресат на подаване в наказателното поле на Ал Насър, но хубавият му удар мина над напречната греда. В 11-ата минута се стигна до отличен шанс пред другата врата. Андерсон Талиска нанесе удар, който изглеждаше като голов, но и той мина над напречната греда.

В следващите 20 минути двубоят се поуспокои. Атаките и на двата тима се развиваха по фланговете, като налице бе и сериозна битка за центъра на терена. В 31' Андерсон Талиска си пробва късмета от свободен удар, но опитът му бе много неточен.

В 36-ата минута се стигна до принудителна смяна в отбора на "соколите". Дошлият от Манчестър Юнайтед Алекс Телес получи травма и бе заменен от Айман Йаха. До края на полувремето се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на Ал Хилал. Секо Фофана бе съборен и гостите пледираха за дузпа, но такава не бе отсъдена

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро, но и на доста по-ниски обороти от първата. И двата тима успяха да се доберат до противниковото наказателно поле, но не съумяха да нанесат по-сериозен удар, с който да затруднят Бону и Науаф.

Резултатът все пак бе открит в 64-ата минута. Натискът на Ал Хилал се отплати с попадение на Сергей Милинкович-Савич. Сърбинът се възползва от грешка в отбраната на Ал Насър и посрещна центриране с глава и наказа "соколите" - 1:0.

В 74-ата минута Кристиано Роналдо най-накрая напомни за себе си и вкара топката във вратата на Ал Хилал с мощно воле, засичайки пас на Садио Мане. Попадението обаче бе отменено заради засада на португалеца.

В 90' Александър Митрович сложи точка на спора. Сръбският нападател надскочи всички в наказателното поле и засече центриране с глава, правейки резултата 2:0. Това обаче далеч не бе всичко. Пет минути по-късно Митрович отново вкара за 3:0, а след това Али Ал Булеахи от отбора на домакините бе изгонен заради неспортсменско поведение. 

СЪСТАВИ

Ал Хилал: Бону, Сауд, Кулибалу, Ал Булеахи, Албурайк, Невеш, Милинкович-Савич, Салем, Майкъл, Малком, Митрович

Ал Насър: Науаф, Султан, Лапорт, Лаями, Телес, Фофана, Отавио, Брозович, Талиска, Мане, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Ал Хилал оглавява класирането в саудитския елит с актив от 38 точки и цели 13 поредни победи във всички състезания. Плътно зад тима, воден от Жорже Жезус, се намира Ал Насър на Роналдо, а "соколите" са с 34 пункта.

В последния 14-и кръг в местното първенство Ал Насър се наложи с 3:0 над Ал Акдуд, докато Ал Хилал стовари своя гняв над Ал Хазем и буквално го изпепели с чудовищния резултат от 9:0.

Първата среща между двата тима през изминалия сезон завърши с реми от 2:2, а няколко месеца по-късно Ал Хилал успя да победи своя съперник с 2:0, когато за Насър вече играеше Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички