Няма кой да спре Канада по пътя към Световното първенство в Катар 2022 (ВИДЕО)


Няма кой да спре Канада по пътя към Световното първенство в Катар 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2272 0

Отборът на Канада е съвсем близо до първо, от 36 години насам, класиране за финалите на Мондиал 2022, след като победи Ел Салвадор с 2:0 като гост в мач от квалификациите в зона КОНКАКАФ!

На "Естадио Кускатлан" в столицата Сан Салвадор след нулево първо полувреме канадците успяха да пробият защитата на домакините в 66-ата минута чрез Атиба Хъчинсън, а в добавеното време Джонатан Дейвид подпечата успеха на своите.

По този начин Канада продължава да няма загуба в третия етап на квалификациите, като вече е с актив от седем победи и четири равенство и води в групата с 25 точки, четири повече от САЩ и Мексико. Първите три места носят директно класиране за Световното първенство, докато четвъртият ще играе бараж с победителя от зона Океания. Към момента на четвърта позиция със 17 точки е тимът на Панама, който вчера загуби гостуването си на Мексико с 0:1. Това означава, че Канада има нужда от още две точки в последните си три двубоя, за да си подпечата виза за Катар.

В битката за класиране на Мондиала продължава да бъде и Коста Рика (16 точки) след победата над Ямайка с 1:0 като гост тази нощ. САЩ не допусна грешна стъпка срещу аутсайдера Хондурас и спечели с 3:0 в Сейнт Пол, Минесота. Теоретични шансове за бараж има и Ел Салвадор (9 точки), докато Ямайка и Хондурас вече се простиха с мечтите си за Световно първенство.

*Последните три кръга в зона КОНКАКАФ ще се изиграят на 24, 27 и 30 март, а баражът със зона Океания ще бъде на 13 или 14 юни!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички