Канада удари САЩ и доближи мечтаната дестинация, която не е посещавана от 4 десетилетия (ВИДЕО)


Канада удари САЩ и доближи мечтаната дестинация, която не е посещавана от 4 десетилетия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1191 0

Тимът на Канада направи огромна крачка към първото си класиране за Световно първенство от 36 години насам, след като надви САЩ с 2:0 в квалификациите в зона "Северна Америка"!

Попадения на Кайл Ларин след едва седем минути игра и на Сам Адекугбе в добавеното време на срещата осигуриха трите точки за "кленовите листа", за да увеличат преднината на тима на върха в класирането. Непобедените канадци са с 22 точки и вече се откъснаха на четири пред втория САЩ, а до края на световните квалификации остават четири кръга.

Канада е на път да стигне световните финали в Катар за едва втори път в своята история след достигането до шампиона на планетата в Мексико през 1986 година!

Мексико е на трета позиция в таблицата, с равен брой точки със САЩ, след нулевото равенство с Коста Рика в Мексико Сити. Първите три отбора се класират директно за Мондиала, който ще се проведе в края на тази година.

В други мачове в неделя (30 януари), класиралият се за Световното първенство в Русия преди четири години Панама влезе в зоната за място в Катар след домакински успех над Ямайка с 3:2. Панамците са четвърти със 17 точки, на една зад САЩ и Мексико. Хондурас пък отстъпи на Ел Салвадор с 0:2 като домакин и остава без победа в групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички