Ники Михайлов: Най-добрите години в кариерата ми са най-добрите в историята на Твенте


Ники Михайлов: Най-добрите години в кариерата ми са най-добрите в историята на Твенте
Снимка: Getty Images/Guliver

2922 0

Вратарят на втория във временното класиране на българската Първа лига Левски - Николай Михайлов, говори пред нидерладското издание "vice", където си направи равносметка за цялата кариера. Стражът признава, че е сгрешил, когато е напуснал Твенте, като обяснява и защо не е сполучил в Ливърпул, Фиорентина и Верона.

"Раздялата с Твенте бе глупаво решение. Имах договор за още година, но бях постигнал устна договорка с Фиорентина и трябваше да подпиша договор за 5 години. Две седмици преди това обаче счупих пръст и това провали преговорите. Все още вярвам, че тогава бе време да сменя обстановката. За шест години в Твенте бях спечелил всичко и ми трябваше нова мотивация. Можех да избирам между Хетафе, Верона и други два клуба, но направих грешката да отида във Верона. Там се оказа, че вратарят им е втори капитан на отбора и те не се нуждаят от мен. Това направо ме побърка. Постоянно питах треньора защо не ме пуска. Три седмици по-късно се разделих с тях. Те бяха готови да ми дадат шанс след време, но тогава се контузих за шест месеца и всичко се обърка. Изборът ми с турския Мерсин също не бе добър" - започна Михайлов.

Вратарят разказа и за отношенията си със Сандер Бошкер - бившият национален страж на Нидерландия, с който се засече в Твенте. Българинът споделя, че не са били приятели, но уважението е било голямо. Бошкер закъснял през 2010 година с връщането си в отбора заради Световното първенство, а Михайлов започнал да тренира още по-усърдно и получил своя шанс, който грабнал и не изпуснал повече, за да остане титуляр.

Ето какво се е случило при престоя му в Ливърпул и как се озовал в Твенте: "По това време България не бе част от Европейския съюз и имаше регулации, които не ми позволяваха да играя за Ливърпул. Трябваше да имам много мачове за националния отбор, а това бе невъзможно за 18-годишен младеж. Имах възможност да отида под наем във Фиорентина, както и в отбори от Белгия и Нидерландия. Разбрах, че Твенте строи нов стадион и гради силен отбор, затова реших да отида там. Това бяха най-добрите ми години в кариерата, както и най-добрите години в историята на Твенте".

"Понякога хапвах по нещо с Насер Шадли или Душан Тадич Тадич ми беше като брат, често ходехме на суши или на кино. Той беше много добър в Шампионската лига миналия сезон. Направо се изгаври с Реал Мадрид. Често ходех на кафе и с Лерой Фер" - завърши Михайлов.

Междувременно, преди известно време се появи информация, че Николай Михайлов може да подсили Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички