Държавата си поиска обратно близо 150 хиляди лева от БФС


Държавата си поиска обратно близо 150 хиляди лева от БФС
Снимка: БГНЕС

3511 0

Българският футболен съюз трябва да върне 144 510,99 лева на държавата за нецелесъобразно изразходване на средства по две програми и един договор с Министерството на младежта и спорта. Това показват резултатите от проверката на футболната централа, назначена от спортния министър Красен Кралев още на 28 октомври м.г.

Най-голямата част от сумата е заради договор от 2015 г., по който са осигурени 818 хил. лв. за подпомагане на европейското първенство за юноши. От тази сума 305 хил. лв. са отишли в хазната на несъществуващия вече ПФСК Черноморец. Базата е трябвало да бъде на разположение 24 часа в денонощието, като е установена пазарна цена на ежедневния наем. 

Оказва се обаче, че наемът е бил целесъобразен единствено за периода 28 април - 22 май, като тогава изплатената сума е трябвало да бъде 162 234 лева. Разликата от 142 766 лева, които са надплатени на Черноморец, трябва да бъде върната на държавата. Останалите около 2000 лева от сумата, която БФС трябва да върне, е заради футболен клуб, който не е получил полагащата му се екипировка от съюза.

За БФС остават два варианта - или да приеме резултатите от проверката и да възстанови сумата, или да не ги приеме и спорът да се реши по съдебен път. 

Наскоро стана ясно, че УЕФА ще даде 4,3 млн. евро на БФС, но от футболната централа побързаха да "охладят страстите", като подчертаха, че "златен дъжд" няма (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички