Неймар връчва трофея "Играч на историята" на Пеле


Неймар връчва трофея "Играч на историята" на Пеле
Снимка: Getty Images

1770 0

Докато здравословното състояние на Пеле все още е тревожно, Неймар получи тази награда, създадена от американската марка бира Budweiser, която признава бразилската легенда за "най-добрия играч в историята". Играчът на ПСЖ се възползва от възможността да му отдаде почит.

Крал Пеле, който се лекува от рак, получи в трофея "Играч на историята" от американската марка бира Budweiser. Отличие, което беше обявено от Неймар и бе голяма възможност за звездата на ПСЖ да му отдаде ярка почит в социалните мрежи.

"Днес е много специален ден за мен. Исках да споделя с вас, че бях поканен от Budweiser да почета Пеле с трофея "Играч на историята". Чест е да бъда част от този момент", каза Неймар във видео, публикувано в Instagram. Нападателят на френския ПСЖ и Бразилия присъства, за да получи трофея от американската марка бира, която беше един от официалните спонсори на скорошното Световно първенство в Катар.

" Както знаете, Пеле е част от моята история. Кралю, нашата привързаност и уважение към теб ще бъдат вечни", каза Неймар, държейки позлатения трофей, белязан с името на осемдесетгодишната звезда. За Неймар "почитта е красива и много важна не само защото Пеле е единственият играч, спечелил три Световни първенства, но и защото е имало няколко „играчи на мача“ в различни епохи на футбола, но „играч на историята“ ', само един."

От близо месец Пеле е на болнично легло, като индикациите не са никак добри относно развитието на тумора, който има на дебелото черво. Дъщеря му Кели Насименто публикува снимка в социалните медии, на която я виждаме да лежи до баща си в болницата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички