Неймар с прочувствена СНИМКА: Пеле промени всичко, той е вечен!


Неймар с прочувствена СНИМКА: Пеле промени всичко, той е вечен!
Снимка: Getty Images

3515 0

Звездата на ПСЖ и националния отбор на Бразилия - Неймар, качи прочувствен пост в социалните мрежи, свързан с Пеле, който си отиде от този свят по-рано днес (29 декември) на 82-годишна възраст.

Неймар бе изключително близък с Краля на футбола и уважението му към Пеле бе огромно. Той неколкократно е заявявал, че иконата на футбола е негов идол и ментор.

"Преди Пеле - "10" бе просто число. Прочитал съм тази фраза някога през живота си, но това красиво изречение е недовършено", сподели Неймар в Instagram.

"Бих казал, че преди Пеле футболът бе просто спорт. Пеле промени всичко, той превърна футбола в изкуство, в забавление, той даде глас на бедните, на чернокожите и най-вече върна Бразилия на картата. Футболът и Бразилия вдигнаха реноменото благодарение на Краля. Той си отиде, но неговата магия ще остане. Пеле е ВЕЧЕН!!", написа още Неймар.

Както е известно на футболната общност Пеле дълго време се бореше с рак на дебелото черво. През последните няколко седмици здравословното му състояние се влоши и той бе приет в болница, където, за съжаление, загуби битката с коварната болест.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съобщението от семейството на великия Пеле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички