"Не съм съвсем луд": Кристиано Роналдо пак ядоса сънародниците си с изказване


"Не съм съвсем луд": Кристиано Роналдо пак ядоса сънародниците си с изказване
Снимка: GettyImages

2341 0

Само седмици, след като Кристиано Роналдо "жегна" първенството, в което новият клуб на Лео Меси се подвизава - МЛС, легендарният португалец направи същото и с родното си такова.

"Не съм толкова луд, бях пионера"

Бившият голмайстор на Реал Мадрид за пореден път издигна шампионата на Саудитска Арабия на пиедестал. За сметка на това, той постави зад него този на Португалия.

"Нормално е да критикуват, кое първенство не е критикувано? Къде няма проблеми и скандали? Навсякъде са - в Испания, Португалия. Аз го знаех, а всеки си помисли, че съм луд. Не съм съвсем. Вече е нормално да играеш в Саудитската професионална лига", започна Роналдо на пресконференция пред медиите и продължи.

"Като играч на Ал Насър, аз знаех, че това ще се случи. Привилегия е да променя културата и футбола в страната. Да имаме страхотни звезди, кара ме да се гордея. Бях пионера и съм горд с това. Това, което най-много искам, е да продължа да се развивам винаги, за да мога да съм на върха", добави той.

Сауди Про лигата пред Висшата лига на Португалия?

"Вярвам, че арабската лига е по-добра от португалската. Не само заради конкуренцията, няма толкова шум и качеството на футболистите е много по-високо. Надявам се, че може да стане още по-добре. Знам, че ще е трудно, вероятно невъзможно", завърши Кристиано.

Това сравнение на Роналдо идва седмици, след като той направи подобно такова по адрес на американския елит, където вече се подвизава вечният му съперник Лео Меси. "Саудитският шампионат е много по-добър от американския", заяви наскоро португалецът.

С какво друго изказване наскоро португалецът ядоса сънародниците си?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички