"Не си говорим от Катар, а бяхме като баща и син": Сантош с тъжна изповед за Кристиано Роналдо


"Не си говорим от Катар, а бяхме като баща и син": Сантош с тъжна изповед за Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images

2528 0

Бившият национален селекционер на Португалия Фернандо Сантош даде обширно интервю, в което говори много за мегазвездата на страната Кристиано Роналдо. Той разказа и за тъжния разрив в техните отношения.

Оказва се, че не са си говорили от Световното първенство в Катар насам, въпреки че са били като баща и син. Както е известно, тогава Роналдо бе оставен в два поредни мача на пейката - срещу Швейцария и срещу Мароко, като във втория се стигна до чутовния провал срещу африканската страна.

Разривът в отношенията между Кристиано Роналдо и Фернандо Сантош

"Вече не си говорим с него (бел. ред. с Кристиано Роналдо). Не знам колко време е минало, не сме си говорили, откакто се върнах от Катар" - започна своята изповед пред местното издание A Bola Сантош.

На въпрос с решението да остави Кристиано резерва още в мача срещу Швейцария и дали то има общо с това, че не си говорят, наставникът отговори:

"Това няма общо с мача с Швейцария. Имах много силна връзка с Кристиано, хора. Освен професионалната ни връзка. Срещнахме се в Спортинг, когато той бе на 19 години, а тази връзка бе заздравена от момента, в който заработихме заедно в Португалия. Винаги сме се разбирали много добре. Това е силно изказване, но сме били като баща и син или като по-млад брат и по-възрастен брат.

Имахме изключително силна професионална и лична връзка. Направих стратегическо решение в Катар. Трябва да разберете. Той е най-добрият в света, но имаше момент в кариерата, който бе много труден. Имаше ужасяваща втора половина от 2022 година. Дори в душата му. Започна с това нещастие, което никой от нас не иска да преживява (бел. ред. загубата на близнаците). Този момент наистина го афектира. И спортната част - Кристиано не участва в предсезонна подготовка. Не тренира два месеца. Върна се в Манчестър Юнайтед, но не бе използван.

Кристиано бе добре физически, на топ ниво, винаги е, защото никой не се грижи за тялото си, както той. Но той нямаше ритъм. Опитахме в мачовете преди Световното и по време на него, но не успяхме да го вкараме в ритъм. Нищо друго не му липсваше. Това бе стратегически въпрос" - сподели Сантош.

Бившият селекционер на Португалия продължи още:

Защо Роналдо е останал резерва на Световното първенство в Катар?

"Стратегически го оставих за следващите мачове. Исках някои играчи с различни характеристики, но той продължи да бъде много важен. Помислих, че е по-добре за отбора, че може да е по-добре и за него. И днес бих взел същото решение. Трябва да мисля за отбора. Обсъдихме го с щаба, не беше лесно решение, дори и поради лични причини.

Това не значеше, че Кристиано няма да влезе. Той можеше да бъде титуляр и в следващия мач. Отборът игра толкова добре срещу Швейцария и нямаше логика да правя промени - само замених Уилям с Рубен Невеш. Обаче бях уверен, че Кристиано би влязъл по всяко време и би решил мача, доверието му към него бе същото. Ако бяхме победили Мароко, може би щеше да е титуляр срещу Франция" - продължи той.

За финал коментира дали вярва, че отношенията му с Кристиано Роналдо ще се оправят. Той е положително настроен за това:

Има ли път назад за Сантош и Кристиано Роналдо?

"Не е въпрос до надежда, това зависи от Господ. Вярвам, че един ден ще се срещнем и ще си кажем, че винаги сме имали специална връзка. Не съжалявам за нищо. Разбирам, че е бил наранен и че може би все още е наранен. Но нашите отношения не се каквито и да е отношения. Моите отношения с него не са се променили, надявам се ситуацията да се промени. Ако не се случи, ще бъда търпелив. Тъжен съм, но..." - завърши Сантош.

32-годишният Кристиано се радва на чудесни моменти с Ал Насър, но има проблеми в личен план. Оказва се, че разследват един от доходоносните бизнеси на Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички