"Не може да сравниш Ферари с Порше": Когато Роналдо даде отговора си на спора с Меси


"Не може да сравниш Ферари с Порше": Когато Роналдо даде отговора си на спора с Меси
Снимка: Getty Images

32501 0

Дебатът за величието на двамата най-големи на новото време във футбола - Лео Меси и Кристиано Роналдо, едва ли някога ще намери своя окончателен отговор.

Какво мислят двамата?

За разлика от своите фенове, самите те рядко говорят по този въпрос. Те често засвидетелстват уважението си един към друг и избягват сравненията помежду си.

Още: Христо Стоичков: 1994-та няма да се повтори, Меси остана земно момче

Въпреки това, има случаи, в които португалецът открито е заявявал, че се вижда като по-добър от вечния си опонент. Веднъж това той прави през далечната 2012-та година, когато прави един от най-добрите сезони в кариерата си, реализирайки 60 гола във всички турнири.

Тогава бившият голмайстор на Реал Мадрид споделя, че е изморен от сравненията с Лео, обяснявайки, че става въпрос за два различни типа играчи. 

"Не може да сравняваш Ферари с Порше"!

Още: Семейство Бекъм засрами това на Лионел Меси при най-богатите футболни двойки, Роналдо е втори

"Някои хора казват, че съм по-добър, други, че е той. В крайна сметка те решават кой е най-добрият играч. В този момент смятам, че това съм аз", казва Роналдо пред "CNN" и продължава. 

"Понякога тези неща ме изморяват. При него е същото, защото през цялото време ни сравняват. Не може да сравняваш Ферари с Порше, защото двигателят е различен. Той прави най-доброто за Барселона, а аз за Мадрид.

"Смятам, че в тази надпревара понякога се бутаме един друг. Това е причината сървенованието да е толкова добро и защо Мадрид и Барселона са най-добрите отбори в света. Всеки бута другия напред, не само аз и Меси, но и останалите", завършва Кристиано Роналдо.

Легендарното дуо оформя едно от най-великите спортни съперничества в историята до 2018-а година, когато португалецът напуска "Сантяго Бернабеу" заради Ювентус. 38-годишният голмайстор забива 450 гола в 438 мача за "лос бланкос", помагайки им да вдигнат 15 трофеи, включително 4 Шампионски лиги.

Още: (Почти) официално: Луис Суарес пак ще играе с Лионел Меси, подписва с Интер Маями за 1+1 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички