Христо Стоичков: 1994-та няма да се повтори, Меси остана земно момче


Христо Стоичков: 1994-та няма да се повтори, Меси остана земно момче
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2630 0

Футболната легенда на България Христо Стоичков говори по футболни теми при гостуването си в bTV. Той коментира отношенията си с Лионел Меси и състоянието на българския футбол.

"Меси го познавам от 12-13-годишен, като дойде в Барселона. Радостен съм, че не се промени, остана си едно земно момче, което не се възгордя от Златните топки, приятел за приятелите, съпруг, баща... Отношенията ни не се промениха", каза Камата пред Петя Дикова.

"Футболът ми е дал много, пътувал съм много, но винаги съм се прибирал в България. Дърпа ме и към Барселона, този отбор ме направи известен, първите си награди спечелих там.

Но "Златната топка" е и за България - това от 1994 г. никога няма да се повтори. "Златна обувка" не се печели всеки път. Играх с много голямо поколение футболисти, бяха на топ ниво и заради тях", доплъни Стоичков.

"Няма да се повтори, защото виждаш накъде вървят нещата. Имали сме някакви проблясъци през годините, малко не ни достигна да се класираме за световно и за европейско първенство. Ние, в България, имаме много диаманти, но някой трябва да ги шлифова", каза още той. А ето защо наскоро Стоичков прекара една безсънна нощ. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички