Не мисли за отказване, Еден Азар избира между 3 оферти за следващ отбор


Не мисли за отказване, Еден Азар избира между 3 оферти за следващ отбор
Снимка: GettyImages

3770 0

Злополучният период на Еден Азар в Испания приключи, но бившият играч на Реал Мадрид все още не си е намерил нов клуб. Белгиецът напусна "Сантяго Бернабеу" преди два месеца.

Според "AS" обмисля три възможни дестинации за следващото си предизвикателство. На 32 години Азар със сигурност наближава края на кариерата си, но вероятно му остава още един последен отбор. Смята се, че Еден Азар е привлякъл интерес от клубове в МЛС, Бразилия и Саудитската професионална лига.

Еден Азар може да подпише в МЛС


Най-вероятната дестинация за Азар на този етап изглежда американската лига. Тя винаги е приветствала елитни звезди в залеза на кариерата им, но пристигането на Лионел Меси в Интер Маями засили интереса към лигата. Съобщава се, че Азар е отхвърлил предишно предложение да подпише с Интер Маями, а подписването на Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба вече е изключило тази възможност.

Смята се, че Ванкувър Уайткапс, канадски отбор, който играе в MLS, се интересува от привличането му. В момента Ванкувър е 7-ми в Западната конференция. Ако Азар се премести в МЛС, той ще трябва да се съгласи на сделка преди крайния срок за замразяване на съставите на 2 септември.

Бразилският клуб Ботафого може да се завърне за Азар

Смята се, че ако Азар желае да се премести по-далеч, той има опции в Бразилия. В миналото собственикът на Ботафого Джон Текстор не криеше желанието си да привлече Азар в клуба и този интерес вероятно все още е налице.

Преместването в Ботафого също би имало конкурентна привлекателност за Азар. Отборът е начело в Серия А в страната, на 13 точки пред втория Фламенго. Въпреки това парите в Бразилия биха били по-малко и той ще бъде принуден да вземе огромно намаление на заплатата, за да осъществи сделката.

И накрая, ако финансовата страна е основното съображение, сделката със саудитската лига може да има предимство. Азар вече е получил оферта от саудитски клуб, но отборът все още не е обявил публично своя интерес. А Реал Мадрид спести немалка сума от раздялата си с Азар, както и от други свои бивши играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички