Стана ясна сумата, която Реал Мадрид ще спести след раздялата с Бензема, Азар, Асенсио и Диас


Стана ясна сумата, която Реал Мадрид ще спести след раздялата с Бензема, Азар, Асенсио и Диас
Снимка: Getty Images

3976 0

Днес (4 юни) Карим Бензема се превърна в четвъртия играч от настоящия отбор на Реал Мадрид, за когото стана ясно, че напуска "Сантяго Бернабеу", след като във вчерашния ден Марко Асенсио, Мариано Диас и Еден Азар се сбогуваха с "кралете".

И ако напускането на триото беше очаквано, то това на Бензема се превърна в шок за всички фенове на Реал, но за Флорентино Перес в този бурен период има и една добра новина - той спестява 75 милиона евро годишно.

Какво показват сметките?

Според информация на испанските медии, въпреки че Перес се е опитал да разубеди Бензема, французинът не е могъл да откаже невероятно богатата оферта от Саудитска Арабия, а "кралете" дори не са могли да ѝ се противопоставят, така че французинът лесно я е приел.

Реал също така е успял да спести девет милиона евро бруто всяка година от Асенсио и Мариано, а от Азар, който нямаше голям принос - 28 милиона евро. От самия Бензема "лос бланкос" пък спестява цели 30 милиона.

А ако към това се добавят допълнителни бонуси и премии, които клубът ще трябва да плати за новия сезон, спестяванията могат да надхвърлят 80 милиона, въпреки че допълнителните разходи винаги са променливи и зависят от победите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Винисиус се сбогува с Карим Бензема с прочувствен пост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички