Най-доброто от играта на Гави в мача на Испания срещу европейския шампион Италия (ВИДЕО)


Най-доброто от играта на Гави в мача на Испания срещу европейския шампион Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2636 0

Късно снощи Испания нанесе първа загуба на Италия от 37 мача насам, а 17-годишният Гави направи официален дебют с фланелката на "ла фурия роха"!

62 дена след рождения си ден футболистът на Барселона се превърна в най-младия испанец, който дебютира за националния отбор, подобрявайки рекорда на Анхел Субиета от Атлетик Билбао, поставен преди 85 години (17 години и 284 дена).

"Той сякаш играе на двора в семейната къща. Удоволствие е да се види този футболист с неговите качества и характер. Той е част от бъдещето на националния отбор, както и много други играчи. Сега той доказва, че е част и от настоящето", заяви треньорът Луис Енрике.

Гави изкара 84 минути на терена, преди да бъде заменен от по-опитния Серхи Роберто, който трябваше да осигури спокойствие на Испания, след като Италия отбеляза гол, с който намали изоставането си.

Докато бе в игра младокът демонстрира голяма част от качествата си, а играчите на "скуадра адзура" го преследваха по целия терен и въобще не се отнасяха по-предпазливо към него, въпреки крехката му възраст. След двубоя в интернет се появиха снимки от съблекалнята на "ла фурия", на които се виждаха белези по тялото на Гави:

В долните две видеа пък можете да видите най-доброто от него по време на срещата на "Сан Сиро":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички