След 37 мача без загуба: Италия на колене пред Испания!


След 37 мача без загуба: Италия на колене пред Испания!
Снимка: Getty Images

7282 0

Испания се класира за финала в турнира Лига на нациите след победа над Италия с 2:1  Испания успя да натисне в началото на срещата и в 17-ата минута Оярсабал центрира към Феран Торес и той с удар от близка дистанция изведе "Ла Фурия" напред в резултата. В 40-ата минута капитанът на Италия Леонардо Бонучи получи червен картон след единоборство с Бускетс и удар с лакът. В края на полувремето Торес вкара втория си гол в мача.

През втората част темпото спадна, като испанците държаха топката през повечето време. В 82-ата минута Италия успя да върне попадение, като при контраатака Федерико Киеза подаде към Пелегрини, който намали резулатата на 1:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Италия опита да разиграва в центъра, като грешка в защитата постави вратаря на Испания Унай Симон под напрежение в 4-ата минута, като спаси удар на Киеза. След това и Барела стреля, като ударът му беше слаб и не затрудни стража. Емерсон опита да намери Инсинье в 10-ата минута, като пасът му беше прекалено силен.

Минута след това Маркос Алонсо проби отляво, като подаде на Сарабия, който обаче не успя да овладее топката. Пак Сарабия в 13-ата минута беше напът да се разпише. Италианската защита се справи с опасността.

17' - 0:1! Перфектно центриране отляво на Микел Оярсабал намери Феран Торес, който от близка дистанция не сгреши за 1:0 в полза на Испания.

Броени секунди след попадението Испания щеше да вкара втори гол след изстрели на Оярсабал и Алонсо. Донарума се намеси неуверено и топката рикошира в гредата, която спаси "скуадрата".

Испания продължи да е по-активният отбор в следващите минути. Добрата преса в защита на испанците блокираха атаките на Италия. В 26-ата минута Инсинье проби отляво и домакините стигнаха до корнер. Ди Лоренцо опита удар, който не застраши Унай Симон.

В 30-ата минута Италия опита пряк свободен удар, но пасът зад стената не успя да бъде развит. "Скуадрата" се окопити и в 33-ата минута Бернардески стреля опасно в близкия ъгъл, което накара Унай Симон да се намесва.

В следващата атака Инсинье получи пас отляво на много удобна позиция и прати топката встрани от вратата. "Ла Фурия" опита контраакция, но ударът на Оярсабал беше уловен от Донарума.

В 40-ата минута Леонардо Бонучи беше изгонен след втори жълт картон след игра с лакът при единоборство със Серхио Бускетс. В последната минута на полувремето отново Инсинье опита изстрел и той беше спасен от Симон.

45' - 0:2! При контраатака на Испания Маркос Алонсо комбинира с Оярсабал, който качи топката на главата на Феран Торес и последният вкара втория си гол в мача.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Джорджо Киелини се появява на терена за Италия след изгонването на Леонардо Бонучи. В 48-ата минута голмайсторът за Испания Феран Торес получи травма и беше заменен от 18-годишния Йереми Пино.

В 53-ата минута Италия опита контраатака чрез Лоренцо Инсинье, но той беше блокиран от Аспиликуета. В следващата атака Пино беше близо до гол и Испания спечели корнер. Момчетата на Луис Енрике продължиха да доминират на терена. Оярсабал атакува в 56-ата минута и Киелини блокира изстрела.

В 57-ата минута Локатели и Мойс Кийн се появиха в игра вместо Верати и Инсинье. Киеза имаше добра възможност в 60-ата минута. За нещастие на италианците нападателят на Ювентус се намираше в засада.

Нова атака на Испания донесе шанс за Оярсабал, който с глава засече центриране на Йереми Пино. Ударът му мина встрани. След това Лука Пелегрини влезе за Италия вместо Жоржиньо.

В следващите минути Италия беше натикана в своята половина, а в 67-ата минута Гави отправи хубав изстрел, който излезе в аут. В 73-ата минута Луис Енрике пусна в игра Мерино и Брайън Хил вместо Коке и Сабария.

В 77-ата минута Пино изведе Маркос Алонсо на удобна позиция и Донарума се намеси. Брайън Хил стреля при добавката и топката излезе в аут. 

82' - 1:2! Испания допусна отпускане след ъглов удар, при контраатаката Федерико Киеза отне и след индивидуален рейд подаде на Пелегрини, който беше точен.

В 84-ата минута Алонсо опита извеждащо подаване, което беше пресечено. Отново Йереми Пино по десния фланг продължи да създава проблеми за "скуадра адзура". В последните минути на срещата Италия натисна, но Унай Симон направи решителни спасявания.

СЪСТАВИ

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Бастони, Емерсон, Верати, Жоржиньо, Барела, Киеза, Бернардерски, Инсинье

Испания: Симон, Аспиликуета, Пау Торес, Лапорт, Алонсо, Бускетс, Коке, Сарабия, Феран Торес, Оярсабал, Гави

ПРЕДИ МАЧА

"Скаудрата" има само една загуба срещу този съперник в последните 5 мача (2 победи за Италия и 2 равенства), а в последните си 10 мача у дома Италия допусна гол само веднъж. За последно момчетата на Роберто Манчини допуснаха първи гол срещу Босна и Херцеговина през септември 2020 г.

"Ла Фурия" няма победа като гост на Италия от 1971 г. насам. Подопечните на Луис Енрике загубиха две от последните си три гостувания и нямат победа в последните си 4 мача срещу отбори от топ 10 в ранглистата на ФИФА.

В състава на Италия се завръща Мойс Кийн, след като Чиро Имобиле получи контузия. В последния си мач за националния отбор Кийн вкара два гола за 30 минути, а "скуадрата" спечели с 5:0 срещу Литва. За Испания най-опасният футболист ще е Феран Торес, който вкара в последните два мача на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички