Джорджо Киелини: Италия изгаряше от желание да доминира над Испания


Джорджо Киелини: Италия изгаряше от желание да доминира над Испания
Снимка: Getty Images

1379 0

Капитанът на "скуадра адзура" Джорджо Киелини заяви след 1/2-финала срещу Испания в Лигата на нациите, че голямото желание на Италия да доминира над съперника му е изиграло лоша шега. Късно снощи европейските шампиони допуснаха първа загуба след 37 мача без поражение:

"Жалко е, че това поражение дойде точно в Милано, но като цяло сме горди от изключителната серия от резултати", каза Киелини след края на срещата и добави:

"Това е етап, през който трябва да премине всеки отбор, който иска да израсне и да се представя по-силно. Бяхме наясно, че мачът срещу Испания ще е труден и призовавахме за търпение и запазване на самообладание. Понякога трябва да приемеш, че противникът ти е много силен и може да ти създаде проблеми. Почти изравнихме и то след като бяхме с 10 души. Това показава на какво сме способни".

Киелини, който се появи в игра на почивката, след като Леонардо Бонучи получи два жълти картона, разкри и какво е било различното в този двубой спрямо 1/2-финала на Евро 2020:

"Различното този път беше, че не бяхме така търпеливи. Бяхме припрени и ако не изгаряхме от желание да докажем, че можем да доминираме над испанците, щяхме за по-дълго време да запазим някакъв баланс", добави ветеранът пред "Rai Sport".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички