Най-добрите 11 футболисти, с които Дани Алвеш е играл в кариерата си


Най-добрите 11 футболисти, с които Дани Алвеш е играл в кариерата си
Снимка: Getty Images

10546 0

39-годишният краен бранител на Барселона - Дани Алвеш, е преминал през клубове като Севиля, Ювентус и ПСЖ, а като добавим и 124-те мача, които е изиграл за националния отбор на Бразилия, можем да сме сигурни, че е бил на терена рамо до рамо с някои от най-добрите футболисти в историята.

Ето как самият той подрежда най-добрите 11, които са му били съотборници:

Схема на игра (4-3-3)

Вратар - Джанлуиджи Буфон! Двамата изиграха само един сезон заедно в Юве, но в него спечелиха Серия А, Купата на Италия и достигнаха до финал в Шампионска лига.

Десен бек - Дани Алвеш! Не е изненадващо, че ексцентричният бразилец е решил да включи себе си в този списък, но той със сигурност е един от най-добрите на своя пост през последните две десетилетия...

Централен защитник - Карлес Пуйол! Лидерът на един от най-добрите отбори на Барселона в историята. Двамата спечелиха всичко възможно заедно!

Централен защитник - Джорджо Киелини! Още един футболист, с който Алвеш прекара само един сезон, но заедно с него "бетонира" защитата на Ювентус.

Ляв бек - Жорди Алба! Това, което бразилецът правеше на "Камп Ноу" в най-добрите си години по десния фланг, е същото, което испанецът вършеше и върши и до ден днешен по левия. Чудесен тандем от атакуващи крайни бранители!

Полузащитник - Кака! Последният бразилец, който спечели "Златна топка" (през 2007 година). Един от най-добрите на своя пост в историята на играта...

Полузащитник - Андрес Иниеста! Определян от мнозина за най-креативния халф през 21 век - футболист, за който няма тайни в средата на терена.

Полузащитник - Шави! Настоящият треньор на Алвеш в Барселона... диригент, който знае как да ръководи случващото се на игрището и който е спечелил абсолютно всеки един отборен трофей в кариерата си!

Дясно крило - Лионел Меси! Този избор няма нужда да бъде мотивиран, но само ще споменем, че 43 от общо 672 гола на Бълхата за Барса са дошли след подавания на Дани Алвеш.

Централен нападател - Луис Суарес! Машина за голове в Нидерландия, Англия и Испания, който точно в пика на кариерата си беше колега на Алвеш.

Ляво крило - Роналдиньо! Вторият сънародник на Дани в този списък... Двамата не се засякоха на "Камп Ноу", но са играли заедно за Бразилия и защитникът помни чудесата, които Рони е творял на тренировки и мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички