Над 400 футболисти са поискали финансова помощ от ФИФА


Над 400 футболисти са поискали финансова помощ от ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

984 0

Над 400 футболисти, повечето от които са базирани в Европа, са поискали финансова помощ от ФИФА по специалната програма на световната футболна централа за подпомагане на играчите по време на пандемията от COVID-19.

До момента фондът на ФИФА е получил 441 заявки за помощ от футболисти, които не са си получили заплатите заради кризата с коронавируса. Любопитното е, че 89 процента от апликациите са на футболисти, които играят в европейски клубове, докато едва 11 процента са на играчи, базирани в останалия свят. Футболистите могат да кандидатстват за финансова помощ до края на юни чрез световната асоциация на професионалните футболисти ФИФПро.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че централата ще задели 13,7 милиона евро за играчи, които не си получават заплатите в периода 2020-2022, както и още 3 милиона евро за такива, които са имали проблеми със заплащането си в периода 2015-2020. Фондът няма да покрива пълните заплати на въпросните футболисти, но ще осигури достатъчно средства на футболистите, за да не останат те без никакъв доход. А какво предупреждение относно феновете по трибуните отправиха от ФИФА - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички