Разследват Сеп Блатер за незаконно плащане за 1 млн. долара


Разследват Сеп Блатер за незаконно плащане за 1 млн. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

1692 0

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер е обект на криминално разследване в Швейцария заради подозрение в незаконно плащане на 1 млн. долара. Блатер е заподозрян от швейцарските федерални прокурори по отношение на заем, който ФИФА дал на Футболната асоциация на Тринидад и Тобаго през 2010, според документ, видян от Асошиейтед Прес.

Това е поредното обвинение на швейцарското и американското федерално разследване на ФИФА във връзка с нередовни плащания в полза на Джак Уорнър – бившият вицепрезидент на Тринидад и Тобаго, който се бори с екстрадиция в САЩ. Уорнър води дълго време ключов блок в изборите на ФИФА, докато не напусна, след като бе обвинен в подкупването на гласоподаватели срещу Блатер през 2011.

Две бивши ръководни лица на Международната централа – генералният секретар Жером Валке и финансовият директор Маркус Катнер – също са сред обвиняемите. Офисът на швейцарската федерална прокуратура обяви в свое изявление в събота, че криминалната процедура срещу Блатер е била удължена миналия месец, за да включи Валке и Катнер.

От прокуратурата казаха, че и двамата мъже, които бяха уволнени от ФИФА през 2016, имат презумпцията да пледират невинност. Блатер отрече да е участвал в злоупотреби по време на десетилетие, изпълнено с финансови скандали. Той получи забрана от президенството на ФИФА през 2015.

Наскоро повдигнаха обвинения за корупция и на собственика на Пари Сен Жермен (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички