Над 2 часа са чакали феновете на стадиона, за да бъдат евакуирани след Белгия - Швеция (ВИДЕО)


Над 2 часа са чакали феновете на стадиона, за да бъдат евакуирани след Белгия - Швеция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1023 0

Квалификацията за Евро 2024 между Белгия и Швеция бе прекратена на почивката, след като при терористичен акт в Брюксел бяха убити двама шведски фенове и един е ранен. За трагичния случай двата отбора разбират на почивката на двубоя, като веднага се взима решението срещата да не се доиграе.

Феновете са били изведени от стадиона след 2 часа и половина

Местните власти веднага повишиха нивото на заплаха в столицата до най-високо и бе сформиран кризисен щаб. Феноветe, които бяха на стадиона трябваше да изчакат около 2 часа и половина преди да бъдат изведени от съоръжението като предпазна мярка.

Едва в 01:00 българско време започна евакуацията на 35 хиляди привърженици от "Крал Бодуен". С полицейски ескорт са били изведени до безопасно място, а шведските фенове са напуснали последни.

Ману Лерой, главен изпълнителен директор на белгийската футболна асоциация, каза, че полицията е ескортирала шведските фенове и играчи да "отидат направо на летището и да си тръгнат". Причината е, че извършителят, за когото се твърди, че е вдъхновен от групировката "Ислямска държава", все още бяга и се издирва от полицията рано във вторник.

Според разследващите шведската националност на жертвите е била "вероятна мотивация" на нападателя. Няколко белгийски медии съобщиха, че двамата убити лица са носили футболни фланелки на шведския национален отбор. А играчите са били 100% единодушни, че този двубой не трябва да се доиграе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички