От Швеция обясниха как се е стигнало до прекратяването на двубоя с Белгия


От Швеция обясниха как се е стигнало до прекратяването на двубоя с Белгия
Снимка: Getty Images

999 0

От шведския национален отбор обясниха как се е стигнали до прекратяването на двубоя с Белгия, след като двама шведи бяха застреляни в Брюксел преди двубоя. Срещата бе прекратена на полувремето, след като мъж, който твърди, че е от "Ислямска държава" откри стрелба при която уби двама и рани още в центъра на белгийския град.

"Слизам на почивката и получавам тази информация и веднага усещам, че е напълно нереална по някакъв начин. В какъв свят живеем днес? Ужасно съжалявам. Когато започнахме да говорим за това с играчите, бяхме 100% единодушни, че не искаме да играем, от уважение към пострадалите и техните семейства", каза селекционерът на "тре крунур" Яне Андершон.

Виктор Линдельоф говори с всички играчи след ужасната новина

"Опитах се да говоря с всички играчи за това как се чувстват и тогава почувствах, че трябва да говоря с белгийските футболисти и да обясня как виждаме ситуацията. Както каза Яне, бяхме много ясни, че не искаме да продължим мача. Обяснихме всичко на белгийците и те напълно се съгласиха", сподели Виктор Линдельоф.

"Тези, които са довели семействата си или приятели тук, искаха да се опитат да се свържат директно с тях и да видят, че са добре. Мисля, че екипът ни по сигурността се справи много добре и ни обясни ситуацията. Те ни успокоиха и казаха, че стадионът е най-безопасното място в Брюксел в момента. Чувствахме се доста сигурни там, въпреки че хората започнаха да се притесняват", допълни той. Междувременно стана ясно, че двубоят няма да се доиграе във вторник и не е ясно кога ще се случи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички