Мачът Швеция - Белгия няма да се доиграе във вторник, двата отбора са разпуснати


Мачът Швеция - Белгия няма да се доиграе във вторник, двата отбора са разпуснати
Снимка: Getty Images

4614 0

Квалификационните мачове за Евро 2024 в понеделник бяха помрачени от ужасно деяние в центъра на Брюксел. Мачът между Белгия и Швеция от евроквалификациите бе прекратен при резултат при 1:1 поради терористичното нападение в Брюксел.

Двубоят беше прекъснат на полувремето и впоследствие прекратен след фаталната стрелба срещу двама шведи в Брюксел късно снощи. Белгия повиши степента на тревога за тероризъм до най-високото ниво, след като мъж, видян във видеоклип в социалните медии, заяви, че той е нападателят и че е от "Ислямска държава".

Бързо е взето решението за прекратяването на двубоя

"След предполагаемото терористично нападение в Брюксел, след консултация с двата отбора и местните полицейски власти, беше решено квалификационният мач за Евро 2024 между Белгия и Швеция да бъде прекратен", се казва в изявление на УЕФА, като не е ясно кога ще бъде доигран двубоят.

Според наредбите на европейската футболна централа, когато един мач е прекъснат преди края му, той трябва да бъде доигран възможно най-скоро, в рамките на 24 часа. Вече е ясно обаче, че това няма са се случи, тъй като футболистите на двата отбора бяха разпуснати и ще се приберат в клубните си тимове.

Кога ще се доиграе двубоят?

Временният главен изпълнителен директор на Белгийската футболна асоциация Ману Лерой потвърди новината и заяви, че всъщност това е най-малкият проблем пред тях.

"Играчите се прибраха. Как да продължим мача е най-малкото ни притеснение. Шведите отидоха на летището под полицейски ескорт. Нашите играчи получиха разрешение да напуснат, както беше планирано преди мача. Някои се върнаха в Тубиз, други у дома или в чужбина. За тях също беше сюрреалистично, всички веднага разбраха, че това са много сериозни неща”, заяви Лерой.

"Ще видим във вторник какви са спортните последици. Как да доиграем мача сега е най-малката ни грижа", допълни той. Шведските репортери са били информирани за нападението точно преди да бъдат изпълнени националните химни. И двете групи играчи са заявили пред УЕФА, че не желаят да играят през второто полувреме след трагичния случай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички