Национална гордост, чест и, разбира се, пари: ФИФА разкри по колко ще приберат победителите от Мондиал 2022


Национална гордост, чест и, разбира се, пари: ФИФА разкри по колко ще приберат победителите от Мондиал 2022
Снимка: Getty images

2056 0

Световното първенство по футбол вече чука на вратата. Този път домакин на най-голямото футболно събитие ще бъде Катар. Именно заради това Световните финали претърпяха голяма промяна и няма да се играят по обичайното си време, през лятото, а ще стартират на 20-и ноември.

32 отбора ще се съревновават за триумф на Мондиала, а изненади със сигурност няма да липсват.

И докато спечелването на световната титла бива съпроводено от национална гордост и голяма чест, шампионът получава и финансова награда. ФИФА разкри по колко ще вземат участниците в Мондиала.

По информация на „Marca“ отборът, който успее да стигне до финала на Мондиал 2022 в Катар и да го спечели, ще прибере 38 милиона евро.

От друга страна, вицешампионът ще спечели 27,27 милиона евро. Третият отбор ще добави на сметката си 24,45 милиона евро, а четвъртият - 22,64 милиона евро. В допълнение, загубилите четвъртфиналисти ще получат 15,40 милиона; докато отпадналите на осминафиналите - 11,7 милиона евро.

Един от най-мотивираните състави за челната позиция е този на Белгия. Еден Азар разкри защо триумфът на Мондиала ще е безценен за "златното поколение".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички