Украйна юрка ФИФА да изхвърли Иран от Мондиала - давали оръжие на Русия


Украйна юрка ФИФА да изхвърли Иран от Мондиала - давали оръжие на Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

1287 0

Украинската футболна федерация входира молба към ФИФА да извади Иран от предстоящото Световно първенство. Причината за искането на украинците е, че иранците изнасят оръжие за Русия с оглед руската инвазия в Украйна.

Иран е в група В с отборите на Англия, Уелс и САЩ, като ще стартират Мондиала с мач срещу „трите лъва“ на 21-и ноември. Отборът на Карлош Кейрош се класира за Катар 2022, след като завърши първи в група А от африканските квалификации и са участник на Световно за трети пореден път.

Според Sky Sports News украинската футболна федерация е адресирала съобщение към ФИФА да извадят Иран, след като „не спазват принципите и нормите на световната футболна федерация“.

Ръководното тяло на Украйна също така напомня на ФИФА, че ираните не спазват три от точките за етика от кодекса на централата и това допълнително утежнява ситуацията дни преди старта на Мондиала.

Украйна не успя да се класира за четвърти потреден път на Мондиал, като единственото независимо участие на страната е през 2006-а година, когато стигнаха четвъртфинал и бяха изхвърлени от шампиона тогава Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички