Национален селекционер и Христо Стоичков ще са на откриването на академията на Благой Георгиев


Национален селекционер и Христо Стоичков ще са на откриването на академията на Благой Георгиев
Снимка: БГНЕС

1770 0

Бившият национал на България - Благой Георгиев, разкри любопитни подробности относно откриването на своята футболна академия (която трябва да носи името "BG7 Football Academy"). Той признава, че сред гостите ще са Христо Стоичков и националният селекционер на Русия - Станислав Черчесов.

"Стоичков и Черчесов ще дойдат на откриването, да им дадат увереност и старт във футбола на тези деца. Това ще бъде много голям плюс. Отдавна имам идея за тази школа и вече се реализира благодарение на партньорите ми от Уинбет и от ректора на ВСУ. Създадохме една прекрасна база. Ще събираме момчета от 6 до 15 години, има и много 5-годишни, няма да ги върнем. Условията са много добри, има възможност и за общежитие. Децата да се чувстват добре там и да се развиват, за да бъдат полезни за клубовете и за националния отбор" - споделя Георгиев пред БНР.

"Преди мислех да играя още, сега вече се отказах. Разликата между моето поколение и децата сега е, че ние мислехме по друг начин. Гледам и моите деца, разбира се - интересуват се от телефоните, таблетите, инстаграмите. Не виждам сега да има толкова запалени и това е много голям проблем.

Защо успяват сръбските таланти? Да не забравяме, че сръбските мениджъри са много силни. Естествено, че има таланти, но там с 2-3 силни мача и ги изкарват като Марадона. Но също така начина на работа, треньорите си оказват много голямо влияние" - каза още той. А колко пари ще са нужни на Благой Георгиев, ако закупи Вардар?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички