Национал отказа да играе за Беларус, докато Лукашенко не се оттегли


Национал отказа да играе за Беларус, докато Лукашенко не се оттегли
Снимка: Football Federation of Belarus

729 0

Нападателят на ЦСКА (Москва) Иля Шкурин заяви, че няма да играе за Беларус, докато президентът Александър Лукашенко не се оттегли от поста. Вече седмица в страната има масови протести за оттеглянето на Лукашенко, който е на власт 26 години. Исканията са за нови президентски избори, тъй като протестиращите смятат, че са били подправени.

"Отказвам да представлявам интересите на селекцията, докато режимът на Лукашенко е на власт. Да живее Беларус!", написа Шкурин, който навърши 21 години в понеделник. Шкурин бе определен в състава на Беларус за мачовете от Лигата на нациите през следващия месец.

Неговият сънародник Виктор Гончаренко, който е старши треньор на "армейците" също остро критикува правителството заради упражненото насилие от страна на полицията. "Смятам, че това е неприемливо. Аз категорично се противопоставям на побоя над нашия мирен, прекрасен беларуски народ. Полицията и армията трябва да защитават хората, а не да ги бият", каза Гончаренко. Беларус една от страните, които по време на пандемията не последва примера на останалите първенства и остави шампионатът да се играе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички