Играч на Динамо (Брест): В отбора говорим кой е кихнал и кой не е


Играч на Динамо (Брест): В отбора говорим кой е кихнал и кой не е
Снимка: Getty Images/Guliver

1379 0

Нападателят на Динамо (Брест) Артьом Милевский изрази недоумението си от факта, че беларуското първенство продължава да се играе, въпреки пандемията от коронавирус. Както е известно, това е единственото първенство в Европа, което продължава да се провежда, при това с наличието на публика по трибуните.

"Шегите са си шеги, но ние обсъждаме тази тема в отбора. Притесняваме се, обсъждаме кой е кихнал, кой не киха. За нас е странно, че продължаваме да играем. Около 50 души идват на мачовете. Кое е готиното тук? Но не решаваме ние. Не, че се страхувам да не се заразя с коронавирус, но вземам мерки, като всеки друг човек по света", заяви футболистът за предаването "Великий футбол".

"Мия си ръцете, не обикалям безцелно града. Тук съотношението на хората, които носят маски и които не носят е 60:40, няма вечерен час. Всичко работи, всичко е отворено. Ресторантите работят. Хората са малко, всички се оплакват, започнаха да изчезват от улиците преди около седмица и половина", допълва Милевский.

"В социалните мрежи е едно, във вестниците - друго. Никой не знае реалните цифри. За нас е не е обичайно да играем без зрители. През миналия сезон идваха по 10 000 души, а сега само 10. Благодарен съм им, че идват. Разбирам добре хората, това е лично решение. Всеки има семейство, деца. Моят баща също не би отишъл на мач. Разбирам, страшно е. А ние играем. В сряда идат мачовете за Купата. Не е забавно да се играе, защото няма зрители. Но не аз взимам решенията", завърши нападателят. А къде другаде по света се играе футбол вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички