На тази дата: Кристиано Роналдо бележи един от най-славните си голове (ВИДЕО)


На тази дата: Кристиано Роналдо бележи един от най-славните си голове (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2136 0

На днешната дата (15 април) през 2009 година суперзвездата Кристиано Роналдо бележи един от най-великите голове в своята кариера. Португалецът буквално разтрелва отбора на Порто в Шампионска лига със снаряд от близо 40 метра, който се оказва пагубен за неговите сънародници.

След като в първия полуфинален сблъсък "червените дяволи" и Порто не успяват да се победят на "Олд Трафорд" (2:2), следва реванш в Португалия. Още в шестата минута Кристиано решава да опита късмета си с удар от далечно разстояние, а това, което следва остава завинаги в историята като един от най-красивите голове в турнира.

Благодарение на този гол Юнайтед се класира за финала на Шампионска лига, където губи от Барселона. Победният гол на Роналдо от полуфиналите срещу Порто печели наградата "Ференц Пушкаш" за най-красив гол за годината, а попадението се помни и до днес като едно от най-добрите на Роналдо.

Наскоро бившият защитник на "червените дяволи" Рио Фърдинанд "повдигна завесата" около това как се е стигнало до трансфера на Роналдо в Манчестър Юнайтед (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички