Статистиката, по която и Лионел Меси, и Кристиано Роналдо отстъпват на Игуаин


Статистиката, по която и Лионел Меси, и Кристиано Роналдо отстъпват на Игуаин
Снимка: Getty Images/Guliver

1908 0

Кристиано Роналдо и Лионел Меси навярно са двамата най-велики футболисти, които някога са играли в испанската Примера Дивисион. Тяхното съперничество доведе и до куп рекорди на сметката им, но въпреки това в един показател и двамата отстъпват на друг нападател - Гонзало Игуаин.

Статистиката за най-висок среден процент точни удари по посока на вратата показва, че бившият аржентински нападател на Реал Мадрид се справя най-добре. Игуаин е с 29,09% точност, като изпреварва Меси и Роналдо със значителна преднина. Нападателят на Барселона е с 20,93%, докато Кристиано има едва 16,22%.

Естествено, и Роналдо, и Меси са играли далеч повече мачове от Игуаин в Ла Лига и са опитали много по-голям брой удари, поради което този процент няма как да не падне. Въпреки това постижението на Игуаин е впечатляващо, защото прекарва цели шест години на "Бернабеу", в които често е бил избор №1 за атаката на "балета".

Както е известно, в момента Игуаин и Роналдо са съотборници в Ювентус, но докато мястото на португалеца в титулярния състав е затвърдено, то това на аржентинеца далеч не е сигурно. Междувременно основният конкурент на Юве за титлата в Италия - Лацио, нападна Кристиано Роналдо заради тренировките (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички