Моуриньо загърби куп европейски градове и назова изненадващо име за най-труден съперник


Моуриньо загърби куп европейски градове и назова изненадващо име за най-труден съперник
Снимка: Getty Images

5114 0

Португалският специалист Жозе Моуриньо е един от най-успешните мениджъри в историята на футбола. Специалния може да се похвали с куп спечелени отличия в богатата си кариера, като е водил част от най-добрите отбори в света.

За близо четвъртвековната си треньорска кариера Моуриньо се е изправял срещу някои от най-силните отбори на планетата, включително срещу съставите на Манчестър Юнайтед на легендарния сър Алекс Фъргюсън, както и Барселона на Хосеп Гуардиола.

Моуриньо обаче загърби всички европейски грандове и назова изненадващо име за най-труден отбор, срещу който се е изправял. Специалния смята, че Селтик е отборът, който се е оказал най-труден в кариерата му.

Специалния си спомни за финала за финала на купата на УЕФА през 2003-а, когато неговият Порто се изправи срещу Селтик в изключително напрегнат мач. Порто не бе печелил трофей на европейската сцена от 16 години и цялото напрежение бе върху Моуриньо.

Този ​​финал срещу Селтик не беше най-голямата ми победа, не беше най-голямата ми радост, но по отношение на интензивността това беше най-големият ми мач“, каза Моуриньо, цитиран от Daily Record.

„Мачът приключи и си помислих, че съм мъртъв. Това все още е най-напрегнатият мач в моята кариера. Играх три европейски финала оттогава, два в Шампионска лига.

Спечелих много титли, участвах в толкова много невероятни игри. Но от гледна точка на напрежение, интензивност, емоция, вдигнати до краен предел, този мач срещу Селтик е над всички", каза още Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички