Три ВИДЕА "от кухнята" доказват защо Пеп Гуардиола е най-великият мениджър


Три ВИДЕА "от кухнята" доказват защо Пеп Гуардиола е най-великият мениджър
Снимка: Getty Images/Guliver

6075 0

Хосеп Гуардиола е един от най-добрите мениджъри в историята на футбола и доказателство за това са успехите, които постига през последното десетилетие и повече. Макар на практика да е водил само три клуба в треньорската си кариера, Пеп е сред най-опитните и доказани специалисти в професията.

Още от ерата в Барселона, позната още с прочутото "тики-така", Гуардиола се утвърди като мениджър, за когото няма тайни във футбола. Онази Барселона от периода 2008 - 2012 година бе сред най-силните отбори, които някога са съществували. Каталунците превъзхождаха и мачкаха наред, докато Пеп не си тръгна.

Последва солиден период за Гуардиола и в редиците на немския гранд Байерн Мюнхен. Там Пеп работи в периода 2013 - 2016 година. От 1 февруари 2016-а Гуардиола официално пое тима на Манчестър Сити - и кой да предположи, че Пеп ще се задържи на "Етихад" по-дълго, отколкото бе на "Камп Ноу".

Гуардиола напълни витрините на Манчестър Сити с трофеи и може да се похвали, че е създал един от най-силните отбори в света. И през този сезон "гражданите" са фаворити за трофея както във Висшата лига, така и в Шампионска лига - трофей, който им убягна през миналата кампания.

За величието на Гуардиола говорят и три видеа директно "от кухнята", които показват как Пеп успява да ръководи звезден състав, какъвто безспорно е този на Манчестър Сити. В отбор, в който играят някои от най-добрите футболисти в света, Гуардиола намира нови и нови методи, с които да развива качествата им както на индивидуално, така и на колективно ниво.

На първото видео Гуардиола влиза "остро" в съблекалнята на отбора на полувреме на мач, като казва на всички да седнат, да млъкнат, да пият вода и да възстановяват. Пеп се обръща към играчите си със следните думи: "Аз не съм Бог. Знам, че не съм достатъчно добър. Не правете физиономии. Това е единственото нещо, което не искам в отбора си. Опитвам се да дам най-доброто от себе си!"

"След няколко години и вие ще можете да бъдете мениджъри. Няма проблем. Но за момента аз съм шефът и аз решавам", отсича Гуардиола към играчите си. На второто видео Пеп впечатлява и с артистичността си, като показва на играчите си как трябва да разиграват топката, за да могат да примамят съперника си. 

Третото видео е най-емоционално откъм послание - Пеп влиза в съблекалнята преди мач с Тотнъм, за да каже единствената причина, поради която днешният двубой трябва да бъде спечелен. И тя е заради Давид Силва и неговата приятелка, които преминават през труден етап от съвместния си живот - новороденото им дете се бори за живота си (трите видеа вижте по-долу). И Сити разгромява "шпорите" с 4:1.

Пеп Гуардиола е доказал многократно, че знае как да излиза от трудни ситуации и да печели важни мачове и трофеи. Дори и Гуардиола обаче не може да обясни на играчите си как се спира Лео Меси.

@conzedinho

Pep Guardiola angry in locker room⚽️🤐

♬ original sound - Conz🇳🇴

@primevideosport

Pep Guardiola’s team talks >>> ##ManCity ##Guardiola ##PremierLeague

♬ original sound - Prime Video Sport

@footprime

The greatest speech ever ##guardiola ##football ##fyp ##fy ##emotional ##footprime

♬ Epic Emotional - AShamaluevMusic

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички