Мощен Интер писа тройка на Милан и изравни „росонерите“ по трофеи за Суперкупата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)


Мощен Интер писа тройка на Милан и изравни „росонерите“ по трофеи за Суперкупата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5477 0

Интер разби Милан с 3:0 на стадион "Крал Фад Интернешънъл" в Рияд и триумфира със Суперкупата на Италия. Със завоюването на отличието „нерадзурите“ се изравниха с градския си съперник брой трофеи от надпреварата. И двата милански гранда вече имат по 7 отличия.

Хората на Симоне Индзаги доминираха над градския си съперник в  Дерби дела Мадонина в спора за Суперкупата, проведен в Саудитска Арабия. „Нерадзурите“ дори могат да съжаляват, че не унизиха съвсем съперника си.

Превъзходството на Интер материализираха Федерико Димарко, който откри резултата в 10-ата минута, Един Джеко в 21-ата минута и Лаутаро Мартинес в 77-ата минута. Само добрите изяви на Чиприан Татарушану спасиха „Дявола“ от истински разгром.

„Росонерите“ се представиха изключително ялово в атака. Хората на Стефано Пиоли сякаш изпаднаха в пълен шок, след като до 21-ата минута съперникът им поведе с 2:0. След почивката те се активизираха, след като очевидно Интер понамали и оборотите. Шампионът на Италия обаче не успя да стигне поне до почетен гол в мрежата на Онана.

По този начин Интер запази и званието „Супершампион на Италия“, след като вдигна трофея за втора поредна година. Наставникът на „Змията“ Симоне Индзаги спечели общо за четвърти път отличието. Интер пък за първи път победи Милан във финален двубой за трофей в Италия. Предишните два пъти Милан триумфира – по веднъж за Купата на Италия и за Суперкупата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Битката на стадион "Крал Фад Интернешънъл" в Рияд започна двуостро. Милан първи създаде напрежение пред вратата на съперника. Защитата на „нерадзурите“ обаче се справи и не се стигна до удар към Онана.

ГОООЛ! Интер откри резултата още в 10-ата минута. „Нерадзурите“ осъществиха страхотна атака, при която Барела се озова на позиция за стрелба в пеналта, но той реши да пусне към връхлитащия отляво Федерико Димарко, който отблизо не сгреши – 0:1.

Video edited on Kapwing

Милан отговори с удар на Рафа Леао в 17-ата минута. Той напредна отляво и шутира диагонално, но Онана изби в корнер.

ГОООЛ! Интер прати Милан в нокдаун с втори гол в 21-ата минута. Алесандро Бастони изведе Един Джеко отляво. Босненецът нахлу в пеналта, литна Тонали и прати топката в далечния ъгъл на Татарушану – 0:2.

Video edited on Kapwing

 

Милан сякаш изпадна в шок и канонадата към вратата на румънския страж продължи. В 28-ата минута Джеко не успя да преодолее Татарушану, а 120 секунди по-късно той спаси шут и на Федерико Димарко. Само късметът и румънският голкийпър предотвратиха истински погром още през първата третина на спора за трофея.

Хората на Стефано Пиоли показаха живец в края на първото полувреме. В 42-ата минута Томори би в аут от дъгата на пеналта.

В 45-ата минута по един футболист на двата отбора получиха травми – Сандро Тонали и Един Джеко. В крайна сметка те се изправиха на крака и продължиха да играят след намесата на лекарските екипи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта отборът на Милан се активизира. Рафа Леао нахлу мощно в 49-ата минута и шутира, след като стигна до границата на пеналта, но не уцели целта.

В 56-ата минута и Бенасер стреля, но не затрудни Онана. В тези минути „росонерите“ пробват да се върнат в мача.

Стихийният натиск на Милан обаче не водеше до желания резултат. Интер разчиташе на бързи контраатаки.

ГОООЛ! Лаутаро Мартинес оформи класиката в 78-ата минута. Аржентинецът се пребори с Томори и с външен фалц матира Татарушану  - 0:3.

Video edited on Kapwing

До края силите на Милан не стигнаха поне за почетен гол във вратата на Андре Онана. В добавеното време удар на резервата Анте Ребич кацна върху напречната греда.

Стартови състави: 

Милан: Татарушану - Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес - Тонали, Бенасер - Месиас, Диаз, Рафаел Леао - Оливие Жиру

Интер: Онана - Бастони, Ачерби, Шкринияр (К) - Димарко, Мхитарян, Чалханоглу, Барела, Дермиан - Мартинес, Джеко

ПРЕДИ МАЧА

Милан е печелил Суперкупата на Италия 7 пъти, колкото пъти „росонерите“ са ставали и Европейски клубни шампиони. За последно „Дявола“ е вдигал отличието през 2016-а година. „Росонерите“ спориха за трофея и през 2018-а година, но тогава загубиха от Ювентус.

Интер е актуалният носител на Суперкупата. При нов триумф „нерадзурите“ ще се изравнят с градския си съперник трофеи от надпреварата.

Милан стана шампион на Италия за сезон 2021/22 , след като завоюва Скудетото след 11-годишна суша. Интер пък спечели Купата на страната. Така сега двата тима ще си оспорват този трофей.

В момента отборът на Стефано Пиоли е на второ място в Калчото. В последния кръг „росонерите“ измъкнаха равенство 2:2 при визитата си на Лече.

Хората на Симоне Индзаги са четвърти в класирането, само на точка зад градския си съперник. През уикенда „нерадзурите“ спечелиха с минималното 1:0 срещу Верона на „Сан Сиро“.

В последното Дерби дела Мадонина ликува Милан. „Росонерите“ победиха с 3:2 през септември в драматично дерби за шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички