Милан или Интер: Кой ще ликува със Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия?


Милан или Интер: Кой ще ликува със Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2495 0

На днешния ден (18 януари) италианските грандове и градски съперници - Милан и Интер, ще премерят сили един срещу друг във финала за Суперкупата на Италия, който ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия.

Преди броени дни в Саудитска Арабия се игра и финалът за Суперкупата на Испания, където Барселона подчини Реал Мадрид с 3:1 в Ел Класико. Сега Близкия Изток ще стане свидетел на Дерби дела Мадонина.

"Нерадзурите" са отбора, който влиза в по-добра форма в днешното дерби. Момчетата на Симоне Индзаги са с актив от четири победи и 1 равенство в последните си 5 срещи. Настоящият шампион на Италия пък може да се похвали само с 1 победа в последните си пет, като има още 2 равенства и две поражения.

Последният път, когато двата гранда от Милано се срещнаха един срещу друг бе през септември, а тогава "росонерите" надделяха с 3:2 в една много драматична среща от Серия А. Два гола на Рафаел Леао и един на Оливие Жиру донесоха победата, а за Интер точни бяха Марсело Брозович и Един Джеко.

Под въпрос за двата тима са ключови играчи. Пиоли може и да не успее да разчита на Анте Ребич, който лекува мускулна травма, а Ромелу Лукаку също може да пропусне срещата поради травма в коляното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички