Марсело Биелса се завръща към треньорството, ще се пробва за трети път с национален отбор?


Марсело Биелса се завръща към треньорството, ще се пробва за трети път с национален отбор?
Снимка: Getty Images

1194 0

Бившият старши треньор на Аржентина и Чили и още почти дузина клубни тимове - Марсело Биелса, е напът да се завърне към професията си.

Италианският спортен журналист Фабрицио Романо разгласи в профила си в социалната мрежа Twitter, че 67-годишният специалист води преговори с националния отбор на Уругвай, позовавайки се на информация на свои колеги от "Tycsports".

В момента разговорите между страните продължават и се търси пълна договорка по всички параметри. Ако се стигне до такава, контрактът на Биелса ще бъде в сила до края на квалификациите за Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико.

Припомняме, че Диего Алонсо напусна Уругвай след неуспешното представяне на Мондиал 2022, а в момента за временен селекционер е избран Марсело Карло Броли, който записа 1:1 с Япония (24 март) и 2:1 срещу Южна Корея (28 март) в приятелски срещи. Биелса пък за последно бе начело на английския Лийдс (2018 - 2022 година), но е работил и в Лил, Лацио, Олимпик Марсилия, Атлетик Билбао, Еспаньол и други.

*Четете последните новини от световния футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички