Марадона: Аз научих Меси да бие пряк свободни удари


Марадона: Аз научих Меси да бие пряк свободни удари
Снимка: Getty Images/Guliver

4607 0

Легендарният футболист Диего Марадона разкри, че той е помогнал на суперзвездата Лионел Меси да стане безупречен в изпълнението на пряк свободни удари. Двамата работиха заедно в периода 2008-2010 г., когато Марадона бе селекционер на Аржентина.

"Аз тренирах най-добрия - Меси. Никой не може да възрази на това, защото Лео можеше да премине през петима съперници - той е феномен. Само той имаше проблеми с изпълнението на пряки свободни удари. След всяка тренировка оставяхме Лео на терена, за да отработва стандартни положения. Тогава той започна да удря гредата", обясни Марадона, цитиран от Goal.com.

"Не съм го научил да изпълнява пряк свободни удари. Той ме попита как съм успявал да вкарвам в такива ситуации. Аз казах: "Просто трябва да удариш топката в центъра. Няма да ми дадат Оскар, за да те науча на това". Той отговори: "Но аз ритам в средата и топката лети в различни посоки". На което му отговорих да не се притеснява и всичко ще се получи. И сега той изобщо не пропуска от пряк свободен удар", похвали се легендата. А кой измежду Меси и Роналдо вкарва повече с напредването на възрастта вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички