Кой бележи повече с напредването на възрастта - Меси или Роналдо?


Кой бележи повече с напредването на възрастта - Меси или Роналдо?
Снимка: Gulliver/GettyImages

9035 0

Сравненията между двамата най-велики футболисти - Лионел Меси и Кристиано Роналдо едва ли някога ще приключи. Двамата са сравнявани по всякакви компоненти, а вече и по това кой бележи повече с напредването на възрастта им.

През тази година португалската суперзвезда отпразнува своя 34-и рожден ден, а Ла Пулга започна своята 33-а годишнина през лятото. Фен на съперничеството между двамата пък се погрижи да ги сравни относно това кой бележи повече с напредването на възрастта и истината е, че Роналдо изостава по този показател от както е навършил 21 години.

Въпреки че статистиката, която имаме за двамата е наистина изумителна, няма как да не припомним част от величествените им постижения. Аржентинецът стана голмайстор на Барселона преди да е навършил и 25 години, като освен това го направи половин година преди CR7 да стане играч на Реал Мадрид. От своя страна пък Роналдо стана №1 по попадения с бялата фланелка за по-малко от шест сезона, което от своя страна също е изумително. Той напусна "Сантиаго Бернабеу" с 450 гола в 458 мача, като далеч зад него на втора позиция е легендарния Раул с 323 гола в цели 741 срещи.

Истината е, че в момента Меси има 50 гола аванс, като трябва да се отвележи, че тук се взимат под внимание попадения и асистенции. В момента на сметката си той има общо 840 гола и асистенции срещу 791 за големия му съперник през годините.

А до каква степен Барселона зависи от Лионел Меси и какво ще прави тимът след неговото отказване може да откриете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички