Манчини обясни за видяното от Италия през втората част и отсече: Не е важно да си играл добре


Манчини обясни за видяното от Италия през втората част и отсече: Не е важно да си играл добре
Снимка: Getty Images

681 0

Старши треньорът на Италия Роберто Манчини говори след спечеленото трето място на Лигата на нациите. Неговият отбор победи Нидерландия със зрелищното 3:2 в спора за бронза. Малко след това специалистът даде интервю за сайта на УЕФА.

Той призна, че неговият отбор е свалил нивото значително през второто полувреме, като обясни този спад с умората в тима. Все пак Манчини подчерта, че най-важна е победата и че не е толкова важно как е играл отборът.

"Когато печелиш, винаги е добре. Не е важно дали си играл добре, или горе-долу. Играхме добре през първото полувреме, но през втората част представянето ни претърпя спад, защото бяхме много уморени" - започна Манчини.

"Да, страдахме заедно, когато Нидерландия атакуваше, но имахме шансове да вкараме и след третия гол. Не отбелязахме четвърти, но мисля, че свършихме добра работа. Имахме няколко интересни решения за протичането на мача.

През втората част променихме идеята и бяхме с две атакуващи крила и нападател. Бяхме по-силни физически през второто полувреме. В полузащитата удържахме добре, а в защита се борихме до края. Димарко вкара страхотен гол, Буонджорно също бе много добре - не бе лесно за него, тъй като е свикнал на друг тип футбол" - заяви още наставникът.

След сблъсъка пък звездата на Ливърпул и Нидерландия Ван Дайк бе разкъсан от критики (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички