Революционно: Челси ще играе в Шампионска лига без неваксинирани играчи!


Революционно: Челси ще играе в Шампионска лига без неваксинирани играчи!
Снимка: Getty Images

2322 0

Английският гранд Челси вероятно ще гостува на Лил във втория осминафинален сблъсък от Шампионска лига между двата тима без неваксинирани играчи, като УЕФА не желае срещата да се изиграе на неутрален стадион.

Франция оперира при по-стриктни коронавирусни мерки за посетители в сравнение с много други страни, и свободата за посещение изисква пълна ваксинация, която за повечето сега включва и трета буустерна доза, получена в рамките на изминалите девет месеца.

Тъй като ваксинационният статут на играчите е личен въпрос и повечето спортисти не са го обявили, не е ясно кои футболисти няма да могат да пътуват, съобщава Football London.

Мениджърът на европейския клубен шампион Томас Тухел говори преди за последствията за някои от играчите в състава му, намеквайки, че някои от тях могат да бъдат засегнати от забрана за пътуване.

„Те са наясно с това. И в един момент, хората, които не са ваксинирани, ще трябва да понесат определени последствия. Това прави ли ги сбъркали, ако не са? Не съм толкова сигурен, просто не знам. Аз взех решение за себе си. За нас, изолирани като клуб, изолирани като футболен отбор, може да има огромни последствия“, сподели той за играчите си и изискването за ваксини през януари.

Челси играе с Лил на 22 февруари на „Стамфорд Бридж“ преди ответния мач на 16 март. Световният номер 1 при мъжете Новак Джокович бе предупреден, че може да не защитава титлата си от Ролан Гарос тази година по същите причини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички