Луис Рубиалес: Поведението ми не бе образцово, но вярвам, че справедливостта ще възтържествува


Луис Рубиалес: Поведението ми не бе образцово, но вярвам, че справедливостта ще възтържествува
Снимка: Getty Images

1767 0

Отстраненият от длъжност президент на футболната федерация на Испания Луис Рубиалес заяви, че ще продължи да се защитава, "за да докаже истината". Висшият спортен съд на страната започна разследване на неговите действия по време на финала на Световното първенство по футбол за жени.

"Искам да изпратя послание до всички добри хора в нашата страна и извън границите ни, включително до онези жени, които наистина са били нападнати и които имат моята пълна подкрепа и разбиране: тук не става въпрос за пол, а за истина", заяви Рубиалес в изявление, публикувано от вестник "El Mundo".

Временно отстраненият от поста си испанец от ФИФА за 90 дни, след като целуна Джени Ермосо след победата на Испания на финала, е разследван от спортния съд на Испания (TAD), а висшият наказателен съд започна предварителна проверка на инцидента. Той се извини за поведението си в Сидни, но повтори убеждението си, че целувката е била по взаимно съгласие - Ермосо твърди, че не е била такава и че се е почувствала като "жертва на нападение".

"На 20 август допуснах някои очевидни грешки, за които искрено, от сърце, съжалявам, каза Рубиалес в изявлението си. - Научих, че независимо от това колко голяма е радостта и колко дълбока е емоцията, дори когато спечелиш Световната купа, от спортните ръководители трябва да се изисква образцово поведение, а моето не беше такова".

Шефът на федерацията повтори, че целувката е била "взаимен и консенсусен акт" с "преливаща радост и от двете страни". Той заяви, че вярва, че справедливостта ще възтържествува.

"Все още вярвам в независимостта на органите, в които този въпрос трябва да бъде решен, въпреки политическия натиск и бруталността на някои медии, продиктувана от интереси, добави Рубиалес. - Въпреки че информацията по този въпрос е подложена на многобройни манипулации, лъжи и цензура, истината има само един път и затова повтарям, вярвам, че справедливостта ще възтържествува."

Миналата седмица регионалните президенти на Испанската футболна федерация поискаха от Рубиалес да се оттегли от поста си, докато над 80 футболистки стачкуват в националния отбор. По-рано стана ясно, че испанското правителство ще поиска от спортния съд да го отстрани от длъжност, докато се провежда разследването. А с няколко видеа журналист доказа, че Ермосо изобщо не е в шок от целувката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички