"Надявам се и той знае, че действията му бяха неуместни": Чеферин наруши мълчание по казуса "Рубиалес"


"Надявам се и той знае, че действията му бяха неуместни": Чеферин наруши мълчание по казуса "Рубиалес"
Снимка: Getty Images

1424 0

След дълго мълчание президентът на УЕФА Александър Чеферин най-накрая коментира случая с Луис Рубиалес, критикувайки президента на испанската футболна федерация за действията му.

Дни, след като Луис Рубиалес необяснимо целуна по устните Дженифър Ермосо. по време на празненствата на спечеленото Световно първенство от Испания, шефът на УЕФА най-накрая излезе, за да сподели мнението си по казуса за френската медия "L'Équipe".

Коментарът на Чеферин

"Случаят му е в ръцете на дисциплинарния орган на ФИФА. Всеки мой коментар би прозвучал като натиск. Просто трябва да кажа, че ме натъжава, че събитие като това засенчва победата на испанския отбор. Трябва да променим нещата. Срещнах се с Лора Макалистър (вицепрезидент на УЕФА), за да намерим начини да променим подобни постъпки. Трябва да направим повече", категоричен е Чеферин.

"Разбира се, това, което направи, беше неуместно. Всички го знаем. Надявам се и той знае, че действията му бяха неуместни. Разбира се, той бе и отстранен от всичките си задължения навсякъде", добави още президентът на УЕФА.

Припомняме, че Луис Рубиалес е неразделна част от УЕФА, като е един от шестимата вицепрезиденти на централата. Бившият испански защитник е и председател на Комитета за лицензиране на клубове на УЕФА, както и заместник-председател на техния Консултативен комитет по маркетинг.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Чеферин потвърди, че можем да видим мачове от Шампионска лига в САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички