"Луд ли си": Култовият Роналдиньо, когато съдията му обясняваше как да бие дузпи (ВИДЕО)


"Луд ли си": Култовият Роналдиньо, когато съдията му обясняваше как да бие дузпи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2071 0

Един от най-обичаните футболисти в историята - Роналдиньо, се завърна във футбола, макар и под формата на участие в новосформираната Кралска лига на Жерар Пике. Бразилецът дебютира за отбора на стриймъра Ибай Янос.

Той участва в двубой на закрито с отбори, съставени от по 7 играчи, както гласят правилата на лигата. Роналдиньо се появи в игра за пет минути и веднага получи капитанската лента от своите съотборници.

Бразилската легенда напомни за емблематичния си вид и чрез лентата, поставена на главата, както и чрез "задължителния" номер 10 на гърба си. В първото си действие в срещата той прати топката в стената от пряк свободен удар.

След като резултатът след двете полувремена бе равен (0:0), всичко трябваше да се реши след дузпи. Реферът понечи към Роналдиньо и накратко му обясни какъв е форматът на въпросните дузпи и как се изпълняват те:

"Това, което правим тук, е дузпи 1 срещу 1. Започваш да тичаш от средата на терена към вратаря и опитваш да го преодолееш и да вкараш" - обясни му арбитърът на срещата.

Последва и култов отговор от бразилеца, популярен с факта, че и като активен футболист обичаше да се забавлява (и извън терена) и да копунясва: "Нека някой друг тича тогава. Аз няма да тичам тук. Луд ли си?" - отговори той.

Можете да видите комичната ситуация чрез видеото по-долу в материала. Още когато стана ясно, че легендата ще се завърне под някаква форма във футбола, ентусиазмът из целия свят започна да се заражда. Впоследствие интересът се потвърди и се оказа, че над 1 милион души гледаха дебюта на Роналдиньо в Кралската лига на Пике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички