"Роналдиньо предаде силите си на Меси": Първият официален гол в кариерата на Лионел (ВИДЕО)


"Роналдиньо предаде силите си на Меси": Първият официален гол в кариерата на Лионел (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5442 0

Лионел Меси според мнозина ще остане най-великият играч в историята на футбола. Седемкратният носител на "Златната топка" вероятно ще спечели осмо отличие от най-престижната индивидуална награда в този спорт, след като завоюва и Световното първенство с Аржентина.

Разбира се, голямото му изграждане като футболист и утвърждаване сред най-великите става, докато той е част от Барселона. След около 17 години, прекарани на "Камп Ноу", той пое към Франция и местния шампион ПСЖ. Как обаче започна всичко, и по-конкретно - пътят към стотиците му попадения?

Първият официален гол на Лионел Меси: Брилянтна асистенция на Роналдиньо

На 1-ви май 2005 година в 34-ия кръг от испанската Ла Лига каталунците се изправят срещу Албасете. Тогава Меси е едва на 17 години и носи фланелката с номер 30 на гърба си, след като емблематичната му 10-ка тогава е заета от друг магьосник - Роналдиньо.

Лео започва срещата на резервната скамейка, след като само преди няколко месеца (октомври 2004) е записал и официалния си дебют, дошъл под ръководството на Франк Рийкард в градско дерби с Еспаньол.

Барселона води с 1:0, когато в 87-ата минута Меси заменя Самуел Ето'о. Само две минути по-късно той вкарва с красив прехвърлящ изстрел, след като е получил страхотна асистенция от Роналдиньо с прехвърлящо подаване. Голът обаче бива отменен заради "тънка" засада.

Все пак в първата минута от добавеното време двамата на практика повтарят упражнението. Роналдиньо отново намира съотборника си с прехвърлящо подаване, а Меси с още по-техничен завършващ удар от предишния си реализира първото си попадение. На вратата срещу него е Валбуена.

Можете да видите и отмененото попадение, и зачетеното такова малко след това чрез видеото по-долу в материала. Тогава тръгва и легендата, че Роналдиньо е прехвърлил магьосническите си умения на тогава прохождащия във футбола Лионел Меси.

Сега аржентинецът е в ПСЖ, но договорът му изтича през лятото и бъдещето на играча не е никак сигурно. Смята се, че три абсурдни искания на Лионел Меси бавят новия договор с ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички