Лучано Спалети: Италия може да бъде щастлива, не трябва да сме придирчиви


Лучано Спалети: Италия може да бъде щастлива, не трябва да сме придирчиви
Снимка: Getty Images

1316 0

Националният селекционер на Италия Лучано Спалети настоява, че феновете "трябва да са щастливи и да не са твърде придирчиви" след победата с 2:1 над Украйна, първият му успех на пейката за "адзурите".

Новият треньор направи своя дебют при равенство 1:1 като гост на Северна Македония и се нуждаеше от победа, за да запази амбициите си за директно класиране за Европейското първенство.

"Тази вечер трябва да сме щастливи. Не може да се натиска постоянно и да не се допуска нито едно положение. Допуснахме само няколко опасни ситуации", каза Спалети след двубоя.

"Отборът игра добър футбол и беше добре подреден. Нека не бъдем прекалено придирчиви, защото и това не е честно. През второто полувреме Украйна се справи добре с контраатаката, защото когато загубиш качество на границата на зоната, те започват да извеждат по-високите си играчи напред. Трябваше да вкараме повече голове". Италия вече е на второ място в квалификационната си група за Евро 2024 със седем точки след победата, колкото Украйна и Северна Македония. Англия остава на върха с 13 точки от пет кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички