Официално: Лучано Спалети е новият национален селекционер на Италия


Официално: Лучано Спалети е новият национален селекционер на Италия
Снимка: Getty Images

2893 0

Италианската федерация взе решение и официално представи Лучано Спалети като новия национален селекционер на страната. 64-годишния специалист наследява на поста Роберто Манчини, който бе уволнен 10 месеца преди старта на Евро 2024.

Новината бе обявена официално от италианската футболна федерация. Спалети застава на поста, като е подписал договор до 2026 година. Опитният специалист ще работи с национален отбор за пръв път в своята дългогодишна кариера, след като изненадващо напусна Наполи през лятото след неразбирателство със собственика Аурелио Ди Лаурентис.

Именно под ръководството на Спалети Наполи сложи край на 33-годишно чакане за Скудетото. Италианският специалист изведе "партенопейците" до желания трофей, а при него процъфтяха имена като Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия.

Любопитен факт е, че в договора на Спалети с Наполи има клауза, която го спира да поема отбор в следващата една година. Очаква се обаче адвокатите на италианската федерация да решат този проблем.

"Приветсваме Спалети. Националният отбор имаше нужда от велик треньор и съм много щастлив, че се разбрахме той да застане начело. Неговият ентусиазъм и компетентност ще са фундаментални за предизвикателствата, които очакват Италия в следващите месеци", споделя президентът на италианския футбол Габриеле Гравина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Роберто Манчини не си е тръгнал с особено желание от националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички