Любимец на Лудогорец "шашна" Ал Насър, но дузпа на Кристиано Роналдо в края измъкна "соколите" (ВИДЕО)


Любимец на Лудогорец "шашна" Ал Насър, но дузпа на Кристиано Роналдо в края измъкна "соколите" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3021 0

Воденият от Кристиано Роналдо Ал Насър взе много трудна победа срещу Ал Тай в мач от осмия кръг на Саудитската професионална лига, надделявайки с 2:1 като гост. 

Ал Насър наложи тотална доминация още от първата минута на терена, като днешният ден не беше особено добър за Роналдо. Португалецът имаше редица шансове да вкара от игра, но гредата и фантастични намеси на противниковият страж Виктор Брага го осуетиха.

Първият гол падна в 32-ата минута, когато Талиска откри резултата за гостите от Рияд. В 79' обаче бившата звезда на родния гранд Лудогорец - Върджил Мисиджан се разписа, за да притесни Роналдо и компания. В крайна сметка, португалецът имаше последната дума, след като се разписа от дузпа отсъдена в самия край (87'), за да донесе трите точки на Ал Насър. Това бе и попадение номер "10" през настоящата кампания за 5-кратния носител на "Златната топка".

Ал Насър вече се намира на втората позиция с актив от 18 точки - 1 по-малко от лидера Ал Тавун. Ал Таяй пък остава 12-ти с една 7 пункта. В понеделник (2 октомври) Ал Насър ще мери сили с Истиклол в азиатската Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ал Насър започна страхотно срещата. Всички атаки на "соколите" минаваха през португалеца, който направи огромен пропуск в 13-ата минута. Талиска успя да пробие отдясно и предостави топката на своя звезден съотборник, който от непосредствена близост не успя да преодолее противниковия вратар Брага. Веднага след това Кристиано получи нов шанс, но от пенала прати топката над целта.

Video edited on Kapwing

Доминацията на гостите продължи и в следващите минути. В 19-ата минута шанс се откри пред Садио Мане, но негов удар бе избит от противников бранител. В 25-ата минута се стигна до най-чистото положение пред домакините. Марко Дугаджич бе изведен и без да гледа стреля, но Ал Акиди спаси и опази вратата си суха.

Логичното се случи в 32'. Прекрасно подаване на Роналдо изведе Андерсон Талиска, а вторият с много елегантен удар успя да отбележи във вратата на Брага, за да даде аванс от 1:0 за "соколите". До почивката Кристиано пропусна още едно положение сам срещу вратаря, а второ попадение на Андерсон Талиска бе отменено поради засада.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за гостите. В 50' Садио Мане центрира към Талиска, който трябваше да се разпише от близка дистанция, но не съумя да го направи с глава. 10 минути по-късно Ал Акиди трябваше да се намесва подобаващо и да отрази шут от свободен удар на Семедо.

В 64' Кристиано Роналдо получи шанс за нов гол. Португалецът се извиси над противниковата защита и стреля с глава, но Виктор Брага за пореден път осуети плановете му за попадение. В 74' се откри нов страхотен шанс за гол пред 36-годишната звезда, но този път гредата, а не Брага, го спря.

Ал Тай съумя да изравни в 79-ата минута. Бившият футболист на Лудогорец - Върджил Мисиджан, бе изведен сам срещу Ал Акиди и не сгреши, печелейки дуела и изравни за 1:1.

Video edited on Kapwing

Радостта за домакинския състав не продължи много дълго. Алфа Семедо игра с ръка в собственото си наказателно поле, като първоначално не бе отсъдена дузпа. Ситуацията обаче бе прегледана с ВАР и главният арбитър промени мнението си и посочи бялата точка. Зад топката, разбира се, застана Кристиано Роналдо и върна преднината на гостите в 87'.

Video edited on Kapwing

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ал Тай: Брага, Ал Нахли, Бауер, Роко, Касим, Абдула, Семедо, Кордеа, Менса, Мисиджан, Дуганджич;

Ал Насър: Ал Акиди, Ал Ганам, Ал Уджами, Ал Хаибари, Брозович, Лапорте, Мане, Отавио, Роналдо, Талиска;

ПРЕДИ МАЧА

Ал Насър се намира на петата позиция в класирането с 15 точки в своя актив. При евентуална победа "соколите" ще задминат четвъртия Ал Етифак (16) и ще заемат неговата позиция временно. Ал Тай се намира в долната половина на таблицата, на 12-ото място, и е с актив от 7 пункта.

"Рицарите на Наджд" разбиха с 5:1 Оход в 1/16 финалите на Купата на Краля и продължиха напред. Бившият голмайстор на Реал Мадрид не взе участие в срещата, по всяка вероятност, за да бъде съхранен за следващите такива.

В последния мач от първенството пък Ал Насър сътвори трилър с Ал Ахли, побеждавайки драматично с 4:3. В герои за "соколите" се превърнаха Роналдо и Талиска, които се разписаха на два пъти в противниковата врата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички