"Логично е, че Меси я взе": Бивш треньор на Лео в Барселона го защити за "Златната топка"


"Логично е, че Меси я взе": Бивш треньор на Лео в Барселона го защити за "Златната топка"
Снимка: Guliver/GettyImages

1710 0

Бившият наставник на Лионел Меси в Барселона и настоящ такъв на Атлетик Билбао - Ернесто Валверде, коментира спечелената от аржентинеца осма "Златна топка" в понеделник (30 октомври). Испанският специалист бе категоричен, че изборът е "логичен".

Какво каза Ернесто за Меси?

Дни, след като аржентинската икона бе награден с осмото си отличие, той продължава да бъде обект на своеобразни нападки, че не е заслужавал "Златната топка". Бившият му наставник в "блаугранас" обаче застана зад гърба му и го защити.

"Спечелването на още една "Златна топка" от Меси не е новина. Всеки трябва да оцени това, което той направи. Той спечели световното първенство, логично е, че Меси я взе, но всеки си има мнение", споделя Валверде.

Припомняме, че двамата работеха заедно в Барселона между 2017 и 2020 година. Валверде направи Барса шампион на два пъти (2017/18 и 2018/19), като също така спечели Купата на Краля (2017/18) и Суперкупата на Испания (2018/19).

През юли 2022-а той се завърна като мениджър на Атлетик Билбао, докато Лионел Меси акостира това лято в Щатите, за да заиграе за Интер Маями. Другият от фаворитите за "Златната топка" - Ерлинг Холанд, използва 1 дума, за да се обърне към Ла Пулга след спечелването на "осмата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички