Все още има напрежение между Лионел Меси и Жоан Лапорта, но Барселона има големи планове за аржентинеца


Все още има напрежение между Лионел Меси и Жоан Лапорта, но Барселона има големи планове за аржентинеца
Снимка: Getty Images

3044 0

От Барселона може да са изгубили надежда, че ще подпишат отново с Лионел Меси, но от "Камп Ноу" искат да се подсигурят, че аржентинецът ще остане неразривно свързан с клуба. Дори и след края на кариерата си.

Още при трансфера му в Интер Маями се появиха информации, че каталунците искат да организират специално събитие, на което той да се сбогува с феновете, които го боготворят.

Какви са плановете на Барселона за Меси?

Според "Sport" това няма да се случи преди края на 2024 година, тъй като Барселона би предпочела да го направи на "Камп Ноу", отколкото на Монтжуик. Съществува вариант Меси да се завърне, за да открие завършения "Камп Ноу", който е планиран за 2026 година. Нищо от това обаче не е обсъждано с Меси, както и фактът, че Барселона иска той да бъде част от клуба, когато прекрати кариерата си. Независимо в каква роля.

"Блауграна" са останали благодарни за думите му, които са показали привързаност към клуба по време на пресконференцията му за "Златната топка". Напрежението между Меси и президента Жоан Лапорта, когото той обвинява за нежеланото си напускане на клуба, остава. Двамата не са разговаряли на церемонията в Париж и според медиите Меси е отказал възможност за снимка с Лапорта и другата победителка Айтана Бонмати.

Мандатът на Лапорта в Барселона изтича през 2026 г., когато ще има нови избори за позицията, въпреки че Лапорта наскоро намекна, че ще се кандидатира отново за позицията. Нов президент може да има по-добри шансове за гладки преговори. А в Барселона са сериозно притеснени от шансовете на клуба да защитят титлата си в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички