Не за Меси и без Холанд в топ 3: Интересният единствен български избор за "Златната топка"


Не за Меси и без Холанд в топ 3: Интересният единствен български избор за "Златната топка"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2001 0

Лионел Меси спечели за осми път най-ценния индивидуален приз във футбола - "Златната топка". Големият избор бе между носителя на световната титла с Аржентина и почупилия куп рекорди в Англия Ерлинг Холанд.

Любопитното обаче е, че единственият български избор в допитването на France Football не е посочил нито един от двамата. По традиция от доста години Румен Пайташев и Михаил Савов дават своите гласове пред френското издание.

Пайташев посочи избора за топ 5, който е посочен от него и колегата му. На първо място е Килиан Мбапе, като обяснява и защо французинът е там. Още по-любопитно е, че Ерлинг Холанд дори не попада в топ 3.

Подредбата е следната: Килиан Мбапе (Франция), Лионел Меси (Аржентина), Лука Модрич (Хърватия), Ерлинг Холанд (Норвегия) и Кевин де Бройне (Белгия). А обяснението от Пайташев гласи:

Изборът на България за "Златната топка": Килиан Мбапе

"Поставихме Мбапе първи, защото показа много високо ниво през целия сезон - стана голмайстор на Мондиала, а на финала отбеляза хеттрик. По този начин Мбапе изравни постижението на Джеф Хърст от 1966 година, който бе първият с хеттрик в решителния двубой за титлата.

Това бе лебедовата песен на Модрич и логично хърватинът попадна в нашата петица. Все пак третото място е също голям успех за него и родината му след второто през 2018 година. Холанд записа чудесен сезон, но още му е рано за върха" - сподели той за "Блиц". Междувременно Кристиано Роналдо се изсмя във връзка с осмата "Златна топка" на Лионел Меси (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички