Ливърпул и Байерн Мюнхен зарадваха "футбола": 7 различни голмайстори и обрат от 0:2 (ВИДЕО)


Ливърпул и Байерн Мюнхен зарадваха "футбола": 7 различни голмайстори и обрат от 0:2 (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

11672 0

Ливърпул и Байерн Мюнхен изиграха изключително зрелищна приятелска среща на Националния стадион на Сингапур. Двата отбора си отбелязаха общо седем попадения - всяко от тях реализирано от различен футболист, като в крайна сметка баварците надделяха с 4:3 (вижте всички голове по-долу в материала).

Байерн Мюнхен се оказа изоставащ на два пъти в резултата, като дори пасивът му бе 0:2. Въпреки това приятелският характер на срещата ясно си пролича и двата отбора наблегнаха далеч повече на атакуващите действия, като често допускаха опасни контраатаки и спокойно можехме да станем свидетели на още голове.

Още стартът на срещата бе предпоставка за много попадения, след като Гакпо откри след по-малко от 120 секунди игра. Той разстреля Зомер с левия крак, след като бе изведен с дълго подаване. След близо половин час игра пък капитанът Върджил ван Дайк бе безапелационен във въздуха и вкара с глава след корнер за 2:0.

Още до края на първото полуврем паритетът отново бе възстановен. Първо Гнабри показа техника в наказателното поле, предолявайки Матип, за да осъществи асистенция на новото попълнения Ким. След това пък самият Гнабри отново игра добре в наказателното поле, но комбинира със Сане, който с едно докосване се разписа.

През втората част баварците натискаха своя опонент, но се виждаха проблемите им при контраатаките. Именно такава доведе до нов аванс за Ливърпул, след като Салах се отличи с чудесно подаване в наказателното поле, където Диас се освободи от опонент с първото си докосване, а с второто прати топката в мрежата.

Десетина минути преди края на редовното време Де Лихт засече центриране от фал, а след намесата на Алисон Станишич получи и се разписа на опразнената врата - 3:3. Дойде моментът и в последните секунди, когато Де Лихт изведе Крециг, който без да се бави отправи много хубав удар в близкия ъгъл, който не остави шансове на Алисон.

Това е първо поражение за Ливърпул в приятелските срещи, след като до момента сломи Карлсруе (4:2) и Лестър (4:0) и завърши наравно с Гройтер Фюрт (4:4). Това е и първи случай, в който мърсисайдци не вкарват 4 попадения. За тях предстои среща и с Дармщад (07.08), след което започват официалните мачове с гостуване на Челси във Висшата лига (13.08).

Байерн Мюнхен пък записа още една победа след тези над Ротах-Егерн (27:0) и Кавазаки Фронтале (1:0). Те имат и едно поражение, дошло от Манчестър Сити (1:2). Баварците също имат още една последна проверка преди официалните мачове. Тя е срещу Монако (07.08), като след това идва и мачът за Суперкупата на Германия срещу РБ Лайпциг (12.08).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

2' - 1:0! След секунди игра резултатът бе открит. Гакпо задържа топката добре в центъра, осъществи двойно подаване, с което излезе сам срещу Зомер, а накрая завърши с левия си крак високо в ъгъла, без да му остави шансове за намеса.

Секунди след това нова скоростна атака изведе мърсисайдци зад противниковата отбрана. Гакпо обаче не успя добре да изведе Салах, като забави хода му. Египтянинът овладя в наказателното поле, но ударът му бе слаб и блокиран.

В 11-ата минута Байерн отговори подобаващо. Центриране от ъглов удар, успешно отклонена топка и Бенжамен Павар се озова на чудесна позиция. Бранителят стреля, но ударът му се отклони в страничния стълб. Топката се върна към него и той отправи нов изстрел, но топката мина над напречната греда.

На по-спокойно откъм чисти голови положения изминаха следващите минути игра. В средата на полувремето пък реферът позволи на футболистите на двата отбора да вземат глътка въздух и вода поради високите температури.

28' - 2:0! Отлично центриране от ъглов удар намери извисилия се във въздуха Ван Дайк, който бе непокрит. Нямаше какво да спаси Зомер и баварците от втори гол - капитанът се разписа с глава.

33' - 2:1! Извеждащо подаване от Ким намери на скорост Гнабри. Той влезе в наказателното поле и технично преодоля Матип с едно докосване. Алисон излезе да скъси ъгъла, но Гнабри добре пусна топката в близкия ъгъл и намали изоставането за баварците.

42' - 2:2! Резултатът бе изравнен след нова скоростна контраатака. Извеждащо подаване за Гнабри, който отново влезе в наказателното поле, но този път комбинира, докато бе насъбрал няколко противникови играчи около себе си. Подаването му стигна до Сане, който с едно докосване прати топката в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди от второто полувреме баварците натиснаха сериозно своя съперник в собственото му наказателно поле. Мърсисайдци обаче се справиха с последвалите центрирания и неутрализираха опасността.

В 53-тата минута се откри най-чистото положение за гол през втората част. Натискът на германците даде резултат и след дълго подаване играч на Байерн излезе очи в очи в наказателното поле с Алисон. Бразилският вратар скъси бързо дистанцията и блокира силния удар по земя.

Баварците продължиха да търсят гола по-активно, но Ливърпул на няколко пъти загатна, че контраатакува опасно. Това бе материализирано в 66-ата минута.

66' - 3:2! Скоростна контраатака, при която Салах получи отляво. Той напредна с топка в крака и направи изключителен пас към Луис Диас в наказателното поле. Вторият преодоля противников играч с първото си докосване, а с второто отправи мощен удар и прати топката в мрежата.

Четвърт час преди края на редовното време Алисон отново се прояви при ситуация, в която противников играч бе излязъл очи в очи срещу него.

В 78-ата минута Кларк получи добро подаване в наказателното поле на Байерн и стреля от движение по земя. Влезлият като резерва под рамката на вратата Улрайх се справи, макар и първоначално да изпусна топката.

80' - 3:3! След центриране от пряк свободен удар Де Лихт засече с глава, но Алисон спаси. Топката обаче се върна в Станишич, който я прати в опразнената част от вратата, за да възстанови паритета.

Секунди след това Дарвин Нунес се отчете със сериозен пропуск. Той получи в наказателното поле, но не отправи добър удар и позволи на Улрайх да спаси от непосредствена близост.

В последните минути от срещата и двата отбора се хвърлиха без особено да му мислят в постоянни атаки. Това откри по няколко отлични ситуации за победен гол и пред двата отбора, но или заключителните действия не бяха прецизни, или вратарите се намесваха.

90+1' - 3:4! Все пак голът падна. След дълго подаване от Де Лихт топката стигна Крециг, който почти веднага стреля с мощен удар и оформи пълния обрат за неговия тим. 

В последните секунди Алисон спаси вратата си от още едно попадение с чудесна намеса.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Един от любимците на феновете на Ливърпул Садио Мане няма да може да се изправи срещу мърсисайдци, след като се раздели с Байерн Мюнхен известно време преди тази контрола. Както е известно, той ще продължи кариерата си в Саудитска Арабия, където ще бъде съотборник с Кристиано Роналдо в Ал Насър.

След този приятелски двубой Ливърпул има още една контрола - срещу Дармщад (07.08), като след това започва и английската Висша лига. Още в първия кръг футболистите на Юрген Клоп ще имат тежка задача - гостуване на Челси (13.08).

Байерн Мюнхен също ще има още една проверка преди официалните мачове. Тя ще бъде срещу френския Монако (07.08). Сезонът за баварците пък се подновява със сблъсък за Суперкупата на Германия срещу РБ Лайпциг (12.08).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички