Клоп: Сега Ливърпул има най-красивия капитан във Висшата лига


Клоп: Сега Ливърпул има най-красивия капитан във Висшата лига
Снимка: GettyImages

2358 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира решението за новия капитан на тима след напускането на Джордан Хендерсън. Германецът заяви, че той се е спрял на защитника Върджил ван Дайк за наследник на британеца.

"Това беше мое решение. Трябваше да вземем решение и аз трябваше да помисля. Но с Върджил в състава не беше никак трудно, защото смятам, че той е напълно естествен наследник на изключителния Хендо, а трябваше да заменим и Джеймс Милнър", започна Клоп пред официалния сайт на клуба.

"Възможно ли е това да стане благодарение на един човек? Вероятно не, затова е много важно да обсъдим, може би малко по-късно, група от лидери, което е много важно за отбора. Но Върджил има всичко, което може да се желае от капитан на футболен клуб", продължи той.

"Първо, той определено е най-красивият капитан във Висшата лига, което е важно за отборните снимки! Но, разбира се, по отношение на характера той има всичко. Той иска да бъде лидер, той е лидер. Той трябва да направи крачка напред, както и всички ние, защото сме свикнали с това, което винаги е било.

Сега обаче трябва да създадем нещо ново - нова структура, нова култура, и това е много интересно. Той ще играе огромна роля в това, трябва да е така", завърши германецът. А ето и първите думи на Ван Дайк като капитан на Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички